REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planas, kaip sumažinti kibernetinių atakų

Įsilaužėliams KGB veiklą viešinančioje interneto svetainėje paskelbus šmeižikišką informaciją apie prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas „Žinių radijui“ antradienį sakė, kad šiuo metu sudaromas saugomų nuo kibernetinių atakų objektų sąrašas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vidaus reikalų ministerija atsakinga už koordinavimą visų šitų reikalų ir ji turėtų patvirtinti svarbiausius infrastruktūros objektus. Dar kol kas to neturime. Siūlyčiau Genocido centrą irgi priskirti prie to sąrašo, ir tada bus tokia valstybinė apsauga“, - laidoje „Dienos klausimas“ sakė A. Paulauskas.

REKLAMA

Jis nurodo, kad šiuo metu nuo kibernetinių atakų saugomi energetikos objektai, vandens tiekimo, bankinė sistema, tačiau dėl kitų objektų, teigia A. Paulauskas, reikia paskaičiuoti, ar jie gali individualiai samdyti apsaugą, ar jiems jau reikia valstybinių institucijų pagalbos.

Kibernetinio saugumo centro vadovas Rimtautas Černiauskas „Žinių radijui“ sakė, kad Lietuvos kibernetinio saugumo lygis, palyginus su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, yra vidutinis. Anot jo, geriausia strategija gintis nuo kibernetinių įsibrovėlių būtų tiek padidinant įsibrovimo kaštas, kad jiems nebeapsimokėtų kišti nagų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokia koncepcija galėtų būti, kad valdome riziką, randame labiausiai pažeidžiamas sritis, tas sritis tada tobuliname. Tikslas yra atgrasyti tą potencialų įsibrovėlį, kad jam per daug kainuotų arba užtruktų ilgiau, nei jis tikisi“, - teigė R. Černiauskas.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro svetainėje įsilaužėliai paskelbė informaciją, esą prezidentė Dalia Grybauskaitė dirbo KGB. Centro vadovybė paneigė šią informaciją.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų