REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvos kariuomenė tikrins kaip veikia mobilizavimo sistema ir pašauks 1 tūkst. rezervo karių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šią savaitę Lietuvos kariuomenė tikrins kaip veikia mobilizavimo sistema ir pašauks 1 tūkst. rezervo karių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 23 dieną atvykti į nurodytus punktus bus šaukiami parengtojo rezervo kariai iš Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės apskričių. Per vieną dieną vyksiančias mobilizacijos pratybas bus sutikslinami jų asmeniniai duomenys ir tikrinama sveikatos būklė tinkamumui privalomajai karo tarnybai dalinės mobilizacijos atveju nustatyti.

REKLAMA

Į šias pratybas kviečiami parengtojo rezervo kariai, jau anksčiau įgiję pagrindinį karinį parengtumą.

„Pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje pratybomis sieksime patikrinti, kaip veikia mobilizacijos sistema. Šiomis pratybomis taip pat nustatysime trūkumus, atnaujinsime prievolininkų duomenis ir išsiaiškinsime preliminarų atvykstančių rezervo karių skaičių. Mums svarbu žinoti, koks procentas mobilizuojamųjų rezervistų prireikus galėtų laiku prisistatyti į šaukimo punktus“, – sako Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, gauti pratybų rezultatai leis daryti išvadas dėl Lietuvos kariuomenės mobilizacijos sistemos efektyvumo ir jos tobulinimo. Šaukimo pranešimus gavę parengtojo rezervo kariai bus kviečiami prisistatyti į specialiai pratyboms įkurtus šaukimo punktus.

Sutikrinus asmens duomenis rezervo kariai bus siunčiami pas gydytojus, kurie šaukimo punkte vertins parengtojo rezervo kario sveikatos būklę. Gydytojas priims ekspertines išvadas dėl asmens tinkamumo privalomajai karo tarnybai mobilizacijos atveju.

Pratybose parengtojo rezervo kariai turės progą iš arčiau susipažinti su šiuo metu Lietuvos kariuomenėje naudojama modernia karine technika, ginklais, pabendrauti su kariais apie šiandieninės tarnybos ypatumus, naujoves, tarnybos būdus. Šaukimo pranešimai atvykti į pratybas siunčiami tiems parengtojo rezervo kariams, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Lietuvoje. Pašauktiems kariams bus kompensuojamos kelionės, maitinimosi išlaidos, išmokami dienpinigiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis mobilizacinės sistemos patikrinimas – pirmoji šių metų didžiausių nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2015“ dalis. Jos vyks gegužės mėnesį.

Mobilizacines pratybas planuojama organizuoti ir ateityje ir mokyti kariuomenės, civilinių institucijų personalą veikti mobilizacijos metu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų