REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ferrari“ technikos direktorius Jamesas Allisonas abejoja, kad komandos pilotui Sebastianui Vetteliui sekmadienį Malaizijoje vykusių lenktynių metu būtų pavykę aplenkti „Mercedes“ pilotus trasoje, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Priešingai nei „Sidabrinių strėlių“ lenktynininkai, vokietis neatliko pirmojo sustojimo techninio aptarnavimo zonoje tuomet, kai į trasą iš važiavo saugos automobilis. Kol „Mercedes“ pilotai vargo lengdami lėtesnius varžovus, S. Vettelis didino persvarą. Kitokią taktiką naudojusiam vokiečiui pavyko išsilaikyti priekyje ir nugalėti, tuo tarpu dėl pergalęs bandęs kovoti „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas turėjo tenkintis antra vieta.

REKLAMA

„Manau, kad lenktynėse buvome šiek tiek greitesni nei „Mercedes“ pilotai“, – kalbėjo „Ferrari“ specialistas J. Allisonas.

„Matėme, jog tuo metu, kai „Mercedes“ užstrigo už lėtesnių pilotų, jiems buvo sunku juos aplenkti. Taigi, jei esi greitesnis tik viena ar dviem dešimtosiomis sekundės dalimis, manau, kad tokia buvo mūsų persvara, tokiu atveju aplenkti varžovą yra sunku, o aplenkti du varžovus – dar sunkiau.“

REKLAMA
REKLAMA

J. Allisonas mano, kad jei „Ferrari“ į techninio aptarnavimo zoną S. Vettelį būtų pakvietusi tuo pačiu metu, kaip ir „Mercedes“ savo pilotus, situacija lenktynių pabaigoje galėjo būti kitokia.

„Jei Sebastianas būtų stojęs tuo pačiu metu, „Mercedes“ tokiu atveju būtų galėjusi savo pilotams taikyti skirtingas taktikas. Tokiu atveju vienas iš jų būtų galėjęs mus įveikti. Tačiau trasoje pasirodęs saugos automobilis mums suteikė progą aplenkti varžovus lengvesniu būdu.“

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų