REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, pirmadienį kreipdamasis į kasmetinės Lietuvos bankų asociacijos apskritojo stalo diskusijos dalyvius, pasveikino su visų sėkmingai atliktu darbu – euro įvedimu Lietuvoje.

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, pirmadienį kreipdamasis į kasmetinės Lietuvos bankų asociacijos apskritojo stalo diskusijos dalyvius, pasveikino su visų sėkmingai atliktu darbu – euro įvedimu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos bankų asociacijos misija – kurti visuomenės gerovę, užtikrinant konstruktyvius klientų, priežiūros institucijų ir bankų tarpusavio santykius siekiant įtvirtinti reputaciją ir pasitikėjimą bankų sistema visuomenėje bei palankią aplinką bankininkystės veiklai. Tai vėlgi bendras visų mūsų tikslas, kuris liudija, kad Lietuvoje veikiantys bankai ir toliau turės bendrų interesų su Vyriausybe“, – kalbėjo premjeras, pridurdamas, kad vienas jų – kitais metais sėkmingai prisijungti prie bendros mokėjimo eurais erdvės SEPA ir šiuo veiksmu pasiekti galutinį integracijos į euro zoną tašką.

REKLAMA

Ministras Pirmininkas pažymėjo, kad pagrindinis Lietuvos Vyriausybės veiklos tikslas po sunkių krizės metų ir toliau tebėra tvarus ekonomikos augimas. Šio tikslo siekiama vykdant aktyvią investicijų, darbo vietų kūrimo politiką, kuri padeda stabdyti emigraciją, skatina išvykusius asmenis grįžti į Lietuvą.

„Nubrėžę prioritetus, aktyviai investuosime 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas, kad užtikrintume nuolatinę verslo plėtrą ir būtiną atsinaujinimą. Sudarysime sąlygas verslui naudotis ne tik subsidijų, bet ir tęstinėmis finansinėmis priemonėmis. Tokiomis kaip lengvatinės paskolos, garantijos, rizikos kapitalo fondai ir panašiai, kurios iš 2007–2013 metų laikotarpio dar veiks iki šių metų pabaigos, o paskui bus finansuojamos 2014–2020 metų laikotarpio lėšomis. Ypatingą dėmesį skirsime inovatyvaus verslo plėtrai“, – akcentavo premjeras A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ministro Pirmininko, Vyriausybės prioritetinių darbų sąraše – siaurinti erdvę šešėliniam verslui, stiprinti kovą su korupcija ir suvaržymus kontrabandai. Tam pasitelkiamos visos priemonės – nuo reikiamų pertvarkų atitinkamose valstybės institucijose iki griežto poveikio, taikomo šešėlinės ekonomikos veikėjams ir nelegalaus verslo organizatoriams. Kovo 17 d. Seimas po pateikimo pritarė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimo įstatymo ir jį lydinčių teisės aktų pakeitimų projektams, kuriais numatyta įteisinti priemones, mažinančias šešėlinės ekonomikos prielaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradėjus riboti atsiskaitymus grynaisiais pinigais, taip pat būtų skaidresni sandoriai, efektyvesnė jų kontrolė, sumažėtų galimybių išvengti ar sumažinti mokestines prievoles. Ir – kas ypač svarbu – būtų sudarytos palankesnės sąlygos sąžiningai konkurencijai“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Premjeras priminė, kad kovo 19 d. Seimas priėmė bankų sektoriaus lauktą Kapitalo reikalavimų direktyvos perkėlimo į nacionalinę teisę įstatymų paketą. Tai leis užtikrinti bendrą riziką ribojančių reikalavimų taikymą Europos Sąjungos vidaus rinkoje, skatinti priežiūros praktikos konvergenciją ir sustiprinti Europos Sąjungos finansų sektoriaus stabilumą bei atsparumą finansų krizėms. Ir ne mažiau svarbu – sumažins administracinę naštą Lietuvoje steigiamiems ar įsteigtiems bankams.

REKLAMA

„Kalbėdamas apie bankų vaidmenį Lietuvoje rytoj, norėčiau pabrėžti ir visuomenės finansinio švietimo svarbą. Sveikiname Lietuvos banko bei Bankų asociacijos ir jos narių komercinių bankų edukacines iniciatyvas. Tinkamas finansinis švietimas ne tik naudingas, bet ir reikalingas visais žmogaus gyvenimo etapais, nepriklausomai nuo jo amžiaus, gaunamų pajamų ar socialinės padėties, – sakė premjeras A. Butkevičius. – Tik išprusęs, gebantis pažinti ir vertinti prisiimamas rizikas klientas yra vertas kredito, t. y. pasitikėjimo. Labai tikiuosi, kad visų mūsų pastangomis pasieksime reikšmingų kokybinių visuomenės ir verslo finansinės elgsenos pokyčių“.

REKLAMA

Ministras Pirmininkas pažadėjo, kad Vyriausybė savo ruožtu nedels priimti sprendimus, tokius kaip Indėlių draudimo įstatymo projekto parengimas ir pateikimas Seimui, turto, įgyto ar sukurto Europos Sąjungos fondų lėšomis įkeitimo klausimas bei kitus finansų rinkų plėtrai būtinus sprendimus.

Kaip pažymėjo premjeras, šie ir jau minėti Vyriausybės iniciatyva nuveikti ar pradėti darbai sukurs tinkamas prielaidas didinti atsakingų ir indėlininkų pinigams nerizikingų kreditų apimtis. „Tikiuosi, kad bankai ras kreditams tinkamų projektų, prisidės kuriant pridėtinę vertę ir bus Vyriausybės partneriai, vykdant tvaraus ekonomikos augimo politiką“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų