REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajėgiausios Lietuvos maratonininkės 34 metų Dianos Lobačevskės niekas nesulaikys – ji ketina bėgti ir 2015 metų pasaulio lengvosios atletikos čempionate Pekine, ir 2016 metų olimpiadoje Rio De Žaneire. „Man jokie normatyvai negalioja, turiu tiesiog greitai bėgti“, - tikino ką tik iš Varšuvos grįžusi sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtą kartą Lenkijos sostinėje surengtame Varšuvos PZU pusės maratono (21,1 km) bėgime (PZU Polmaraton Warszawski) D. Lobačevskė pagerino asmeninį rekordą – 1 valanda 12 minučių bei 45 sekundės – ir užėmė ketvirtą vietą. Kita lietuvė Vaida Žūsinaitė (1:18:12) finišavo devinta.

REKLAMA

„Iš pradžių buvo šaltoka, tačiau po to oras tikrai buvo labai geras – idealus bėgti, - pasakojo iš Lenkijos grįžusi ir jau Vilniuje pasitreniruoti spėjusi D. Lobačevskė.

Anot jos, tai pirmas startas šiais metais, tad norėjosi pažiūrėti, ką bėgikė gali šiai dienai: „Tikrai nebuvau „atsipūtusi“ kaip anksčiau, nerimas buvo. Tai viena rimtesnių distancijų, kur turi pasirinkti sau tinkamą tempą ir stengtis „ištempti“ visus 21 km“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar maratonininkė patenkinta savo rezultatu? „Tikrai meluočiau, jei sakyčiau, kad esu labai patenkinta. Bėgti galėjau greičiau, bet per savo menkas ir žioplas klaidas pasiekiau tokį rezultatą, kokį turiu. Kita vertus džiaugiuosi, nes galiu ir toliau gerinti savo rezultatą“, - teigė D. Lobačevskė.

Toliau balandžio 26 dieną laukia Hamburgo maratonas, kur Diana triumfavo 2013 metais. Pernai sezoną dėl motinystės atostogų praleidusi bėgikė nekantrauja ir čia įrodyti, kad titulą laimėjo pelnytai. „Organizatoriai kviečia mane bėgti, čia laukia tikra šventė, - iš anksto džiaugėsi olimpietė. – Galbūt pavyks įvykdyti normatyvą į pasaulio čempionatą ir olimpiadą. Norėtųsi tai padaryti pavasarį. Aš startuosiu po pertraukos, kiek galima laukti.“

Nepaisydama įtampos ir laukimo Diana mėgina save ir stabdyti: „Noriu bėgti, bet per šį mėnesį stengsiuosi protingai treniruotis, kad neprisidirbčiau „nesąmonių“. Šis sezonas man tikrai labai svarbus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų