REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį FIA gydytojai leido „McLaren-Honda“ pilotui Fernando Alonso dalyvauti Malaizijos GP lenktynėse. Kartu leidimas dalyvauti varžybose buvo suteiktas ir „Williams“ lenktynininkui Valtteri Bottui, turėjusiam nugaros traumą, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Po medicininės komisijos įvyko FIA spaudos konferencija, kurioje F. Alonso pareiškė, kad jo avarijos priežastis per bandymus Barselonoje buvo visai ne vėjo gūsiai, bet problemos su vairo valdymu.

REKLAMA

F. Alonso: „Buvo paprasčiausias smegenų sutrenkimas. Aš visai nesijaučiau, kad esu 1995 metais, nes nepradėjau kalbėti itališkai, vos tik atsibudau po traumos – nieko baisaus neįvyko. Kažkurį laiką – nuo 2 iki 8 valandų po traumos aš beveik nieko neatsimenu, kadangi prieš mane išvežant į ligoninę, gydytojai suleido kažkokių vaistų, bet aš puikiai prisimenu pačios avarijos akimirką ir visas aplinkybes, kurios buvo kitą dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su komanda mes išnagrinėjome avarijos priežastis, intensyviai dirbome kartu su FIA. Telemetrija neužfiksavo jokių didelių nukrypimų, kurie leistų daryti išvadas apie avarijos priežastis, bet trečiajame posūkyje man iškilo problemos su vairo valdymu.

Vairą užblokavo, kai jis buvo susuktas į dešinę, aš pradėjau stabdymą, iš penktos pavaros perjungiau į trečią, o daugiau duomenų telemetrijoje nėra. Mūsų komanda vėliau patobulino vairo sistemą, joje sumontavo papildomus jutiklius. Praėjusią savaitę aš intensyviai dirbau su simuliatoriumi ir išbandžiau naujoves, atsiradusias paskutiniu metu“.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų