REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per savivaldos rinkimus Alytaus rajono gyventojų skaičius buvo padidėjęs 2054. Dabar vėl viskas grįžta į ankstesnes vėžes, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus rajonas rinkimų migrantų skaičiumi vėl, kaip ir prieš ketverius metus, pirmavo šalyje. Tačiau Gyvenamosios vietos deklaravimo informacinėje sistemoje jokių pakeitimų neatsirado, nes tokie piliečiai savivaldybių civilinės metrikacijos skyriams ar seniūnijoms nepateikė naujų gyvenamosios vietos deklaracijų.

REKLAMA

Pildydami F5 formos prašymą pakeisti rinkimų apylinkę žmonės turėjo įrodyti, kad jos teritorijoje tik rinkimų laikotarpiu turi faktinę gyvenamąją vietą, nesvarbu, kur ją deklaravę.

Iš 2054 rinkėjų vieni trumpam Alytaus rajono gyventojais tapo savo noru, o kiti tokius prašymus pasirašė apgaulės būdu. Štai 74 metų alytiškė C.K., visada balsuojanti Alytaus mieste, Šaltinių rinkimų apylinkėje, tik čia atėjusi balsuoti išgirdo, kad išbraukta iš šio rinkėjų sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad ji įrašyta į Luksnėnų rinkimų apylinkę Alytaus rajone. Pamačiusi F5 lapą moteris prisiminė tokiame pasirašiusi poliklinikoje, kai medicinos sesuo paklausė, ar nesutiktų pasirašyti už kažkokį kandidatuojantį gydytoją, kurio net pavardės neprisimena.

Tokiu pat būdu prašymų prirašė ir Alytaus priemiestyje esančių sodininkų bendrijų nariai.

Rinkėjui, norinčiam įrodyti, kad šiuo metu gyvena pageidaujamos balsuoti rinkimų apylinkės teritorijoje, pakako kartu su užpildytu ir pasirašytu F5 prašymo lapu pateikti paprasčiausius įrodymus. Kai kurie piliečiai parodydavo nurodytu adresu gautus laikraščio prenumeratos ar mokesčių kvitus, buto nuomos sutartį, kiti - seniūno pažymą ar dviejų vietos gyventojų paliudijimą, pažymą apie nuosavybę, pavyzdžiui, miško ar pelkės lopinėlį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų