REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Maduonoje (Latvija) vyko atviras Lietuvos biatlono čempionatas. Nors Lietuvoje jau įsibėgėjo pavasaris ir sniego neliko, tačiau kaimyninėje Latvijoje esantis sporto centras per žiemą sukaupė nemažą kiekį sniego, todėl buvo galima vykdyti biatlono varžybas. Dar penktadienį, atvykus į varžybų vietą, šaudykloje sniego nebuvo, tačiau sporto centro darbuotojų pastangų dėka jau ryte buvo galima atlikti programoje numatytą ginklų prišaudymą ir varžybas. Šeštadienį dalyviai varžėsi ekstremaliomis oro sąlygomis – purškė lengvas lietus, protarpiais pereinantis į sniegą, todėl vyravo minkšta trasa. Tuo tarpu sekmadienį oras buvo puikus – trys laipsniai šalčio, saulėta. Tai – idealios sąlygos žiemos sezono pabaigtuvėms.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionate negalėjo dalyvauti stipriausi mūsų sportininkai Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis, Natalija Kočergina ir Diana Rasimovičiūtė-Bricė, kurie tuo metu dalyvavo finaliniame pasaulio taurės varžybų etape Chanty Mansijske (Rusija). Tačiau čempionate sportininkų netrūko, nes atvažiavo dalyvių iš visų Lietuvos sporto centrų kultivuojančių biatloną – Vilniaus, Anykščių, Visagino, Ignalinos ir Nemenčinės. Kadangi čempionato formatas atviras, varžėsi ir gausus būrys Latvijos biatlonininkų.

REKLAMA

Pirmą dieną vyko asmeninės lenktynės, kuriose už kiekvieną nepataikytą šūvį skiriama po vieną baudos minutę prie laiko. Tarp vyrų nugalėjo vilnietis Rokas Suslavičius (šaudymas 1+3+1+0), aplenkęs latvį Aleksandrą Patrijuką (2+2+1+2) ir trečioje vietoje likusį savo komandos draugą anykštėną Vytautą Strolią (1+1+3+2). Moterų grupėje nugalėjo Natalija Paulauskaitė (3+1+2+1), kuri vos 18 sek. aplenkė jaunąją vilnietę Gabrielę Leščinskaitę (2+1+1+3). Jaunimo vaikinų grupėje nepralenkiamas buvo Šarūnas Jukna iš Nemenčinės, kurio šaudymas buvo nepriekaištingas, antras liko Latvijos atstovas Andrejus Zikovas (2+1+2+3) ir Viačeslavas Michailovas (2+3+2+4). Kitų grupių nugalėtojais tapo V.Nedaivodinas (Latvija), A. Sabulė (Latvija), E.Loktevas (Latvija), N.Ositė (Latvija), K. Deksnis (Latvija) ir R. Dindaitė (Ignalina).

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį dalyviai rungėsi sprinto rungtyje, o čempionatą vainikavo po sprinto surengtos vienetų mišrios estafetės. Sprinto rungties čempionu tapo Vytautas Strolia (1+2) aplenkęs Roką Suslavičių (1+3) ir latvį Reinį Koršunovą (1+2). Tarp moterų sprinto čempione tapo Gabrielė Leščinskaitė (1+1). Kitų grupių nugalėtojai: A. Žikovas (Latvija), I.Deksnis (Latvija), A.Sabulė (Latvija), L.Banys (Anykščiai), N.Ositė (Latvija), I.Biseniekas (Latvija), R.Dindaitė (Ignalina).

Vienetų mišrių estafečių varžybose dalyvavo net devynios komandos iš Lietuvos ir Latvijos. Po įnirtingos kovos tik paskutiniame etape nuo persekiotojų atitrūko ir nugalėjo Lietuvos pirmoji komanda, kurios sudėtyje buvo N.Paulauskaitė ir R.Suslavičius, antri liko antros Lietuvos komandos atstovai G.Leščinskaitė ir V.Strolia, treti – Latvijos atstovai R.Rudzitė ir I.Deksnis.

Šiuo čempionatu Lietuvos biatlonininkai baigė 2014-2015 metų žiemos sezoną. Jaunučių grupės komandai liko paskutinis sezono startas Ostersunde (Švedija), kur kovo 26-29 dienomis vyks Baltijos šalių biatlono taurės varžybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų