REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmeninis balso asistentas „Cortana“ netolimoje ateityje debiutuos platformose „Android“ ir „iOS“ kaip atskira programėlė. Tinklalapis „Mashable“ teigia, jog tai įvyks po operacinės sistemos „Windows“ galutinės versijos pasirodymo.

REKLAMA
REKLAMA

Toks žingsnis buvo visai tikėtinas, nes daugybė išmaniųjų telefonų su „Android“ ir „iOS“ savininkų dažnai yra ir „Windows“ asmeninių kompiuterių savininkai. Kadangi „Windows Phone“ rinkos dalis nesiekia ir 3 %, „Microsoft“ paskutiniu metu aktyviai siūlo savo produktus konkuruojančioms platformoms – neretai netgi anksčiau, nei savoms.

REKLAMA

Artėjant debiutui balso asistentas „Cortana“ gali būti dar labiau patobulintas naudojant naujausią „Microsoft“ projektą „Einstein“, susijusį su dirbtinio intelekto kūrimu ir tobulinimu.

Apie „Microsoft“ projektą „Einstein“ kol kas duomenų yra nedaug, šiuo metu geriausiu atveju kalbama apie geresnį supratimą to turinio, kuris yra elektroniniuose laiškuose. Tai leistų balso asistentui automatiškai sukurti priminimus apie susitikimus ir kitus veiksmus.

Skaitmeniniai asistentai buvo platinami ir anksčiau kaip atskiros programėlės. „Siri“, kol neatsidūrė „Apple“ rankose, trečių šalių kūrėjų buvo atskiras programinis sprendimas, skirtas „iOS“. Savo ruožtu „Apple“ ekosistemoje veikia kito konkurento – „Google“ – produktas „Google Now“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų