REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Nors Ukrainos situacija sudėtinga, šalis turi įgyvendinti reformas energetikos sektoriuje, mažinti korupcijos lygį, tobulinti ir skaidrinti teismų sistemą ir valstybės tarnybą, gerinti sąlygas verslui.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tai pabrėžė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikime su šios šalies premjeru Arsenijumi Jaceniuku, šeštadienį pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

.„Šiuo metu Ukraina yra ypač sudėtingoje padėtyje. Šalies Rytuose, nepaisant paskelbtų paliaubų, dar toli iki taikos, šalies gynyba kasdien pareikalauja ne tik žmonių gyvybių, bet ir didžiulių išlaidų. Tuo pat metu Ukrainai reikia įgyvendinti sudėtingas reformas ir ieškoti būdų stiprinti ekonomiką. Tokia situacija reikalauja ne tik ypatingo Ukrainos žmonių susitelkimo, bet ir visų politinių jėgų atsakingo darbo“, – sakė Lietuvos prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitė Kijeve susitikusi su prezidentu Petro Porošenka ir premjeru A.Jaceniuku aptarė saugumo situaciją Rytų Ukrainoje, ekonominę šalies padėtį ir jos pažangą įgyvendinant būtinas reformas.

Lietuvos vadovė pabrėžė, kad labai svarbu protingai ir efektyviai išnaudoti reformoms įgyvendinti skirtą tarptautinę paramą.

„Netgi mums prieš 25 metus buvo lengviau - ši šalis pradeda nuo nulio, ji yra oligarchizuota, išdraskyta, dalinai išvogta ir dar turi agresorių, kuris yra okupavęs dalį teritorijos, praktiškai (Ukraina - BNS) yra karo stovyje. Tokiomis sąlygomis ši šalis mėgina stotis ant kojų, mėgina kurti savo identitetą ir kariauti už savo ateitį. Visų mūsų pareiga padėti šiai valstybei ir jos žmonėms“, - žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji išreiškė tikėjimą Ukrainos valdžia, kuri sugebės imtis nepopuliarių reformų, kurios būtinos Ukrainai.

Susitikime prezidentai taip pat kalbėjo apie tarptautinės paramos Ukrainai galimybes bei JT ar ES taikdarių palaikymo misijos Rytų Ukrainoje poreikį.

Prezidentė D.Grybauskaitė šeštadienį išvyko į Kijevą atsiimti „Metų žmogaus“ apdovanojimo bei susitikti su Ukrainos vadovais.

Lietuvos prezidentei „Metų žmogaus“ vardą suteikė Aukščiausioji Ukrainos akademinė taryba. Apdovanojimas D.Grybauskaitei suteiktas už Ukrainos interesų aukščiausiu tarptautiniu lygiu gynimą, aktyvų šios šalies europinių siekių rėmimą ir Ukrainos teritorinio vientisumo palaikymą, informavo Prezidentūra.

REKLAMA

Iškilmingoje ceremonijoje, šeštadienio popietę vyksiančioje Nacionaliniuose menų rūmuose „Ukraina“ Kijeve, Lietuvos vadovei įteikta „Prometėjaus – Prestižo“ statulėlė, kurios autorius – skulptorius Olegas Černoivanovas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų