REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lidija Jankauskienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt  

Šiauliuose atidaryta moderni metalo apdirbimo ir detalių gamykla. Švedijos įmonių grupei ROL priklausanti „Statga“ į naują statinį investavo 6,5 milijono eurų. Tai – ketvirtoji įmonė Šiaulių pramonės parke.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios gamyklos atidarymas prasidėjo kartu su Saulės užtemimu. Svečius sudomino abu įvykiai. O duris atvėrusi gamykla gamina metalines baldų dalis ir prekybos įrangos komponentus. Joje sumontuota daugiau nei 1 mln. eurų kainavusi dažymo linija, įrengtos robotizuotos gamybos linijos. Šiuo metu čia dirba per 300 žmonių. Anksčiau „Statga“ buvo įsikūrusi dviejuose gamybos pastatuose miesto pakraštyje.

REKLAMA

„Turėjome neefektyvius srautus, mes juos apjungėme, ištobulinome ir pagerinome darbo procesą, tai leido susimažinti gaminio savikainą ir dabar tapome labiau konkurencingi“, – sako UAB „ROL/Statga“ direktorius Rytis Dijokas.

Gamyklos statybai gauta apie milijoną eurų iš Europos Sąjungos fondų, per 5 milijonus investavo pati bendrovė.

„Džiugu tai, kad investuota ne tik į sienas, konstrukcijas, bet ir investuota į naują įrangą, o investicijos į naują įrangą yra ilgalaikės investicijos, jos tarnaus Šiaulių miesto gyventojams“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pramonininkų, įsikūrusi nauja įmonė – ne visada konkurentė, dažniausiai tai – gera kaimynė, suteikianti galimybę kooperacijai.

„Reikės paslaugų valyti gamyklą, prižiūrėti ją, teikti dalį žaliavų į visus šiuos procesus, į naujų gamyklų atsiradimą Šiauliuose reikia žiūrėti kaip į naują startinę aikštelę naujiems verslams, kurie gali rasti naujas nišas“, – teigia Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vidmantas Japertas.

„Statga“ veiklą pradėjo 1999-siais, gamino laiptus, turėklus, atitvarus, „gyvatukus“ ir kitus gaminius iš nerūdijančio plieno. Nuo 2006-ųjų, veikianti kaip „ROL/Statga“, gamina baldų ir prekybos įrangos komponentus, metalo gaminius. Tarp jos klientų – „Ikea“, „H&M“, „Marks&Spencer“. Gaminiai eksportuojami į Vakarų Europą, Jungtines Valstijas, Kanadą, Kiniją. Pernykštė apyvarta – 140 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų