REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Seimui ketvirtadienį pritarus šauktinių į Lietuvos kariuomenę grąžinimui, Lietuvos kariuomenės vado padėjėjas pulkininkas Valdemaras Rupšys „Žinių radijui“ penktadienį sakė, kad tikrai jokios loterijos nebus, kas bus pašauktas privalomajai tarnybai.

REKLAMA
REKLAMA

„Joks karo prievolininkas nenueis į parduotuvę ir nenusipirks bilieto, kad paskui žiūrėtų, laimingas ar nelaimingas. Bus sudaromi sąrašai. Pirmas sąrašas bus sudaromas visų karo prievolininkų, kurie, įstatymo numatyta tvarka, turi būti įtraukiami į sąrašą. Tai yra jaunuoliai nuo 19 iki 26 metų įskaitytinai, o aukštųjų mokyklų absolventai – iki 38 metų įskaitytinai“, - laidoje „Dienos klausimas“ sakė V. Rupšys.

REKLAMA

Pasak jo, iš šio sąrašo bus eliminuoti jaunuoliai, kuriems pagal Karo prievolės įstatymą gali būti atidėta karo tarnyba arba dėl vienokių ar kitokių priežasčių jie negali būti šaukiami į privalomąją karo tarnybą.

„Atidedama karo tarnyba gali būti bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų mokiniams iki sueis 21-eri metai, aukštųjų mokyklų studentams – bakalauro, magistro studijų, kurie studijuoja pirmą kartą. Atidedama tarnyba gali būti įtariamiesiems ar kam iškelta baudžiamoji byla arba įkalintiems asmenims. Karo tarnyba bus atidedama dėl sveikatos būklės ir tiems aukštųjų mokyklų absolventams, kurie baigė aukštąją mokyklą iki 2011 metų rugsėjo pirmos dienos“, - kalbėjo V. Rupšys.

Kol kas dar neaišku, kokių socialinių garantijų gali tikėtis privalomąją karo tarnybą atliksiantys kariai.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų