REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES sutarimas dėl sankcijų – svarbus, bet nereikšmingas?

Žinių radijas

Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui pranešus, kad Europos Sąjungos (ES) lyderiai ketvirtadienį iš esmės sutarė iki metų pabaigos pratęsti ekonomines sankcijas Rusijai, Rytų Europos studijų centro ekspertas Marius Laurinavičius „Žinių radijui“ pabrėžė, kad galutinis sprendimas dar nepriimtas. Jis nurodo, kad tai yra tik ketinimų protokolas, dar kartą suformuluota ES pozicija.

REKLAMA
REKLAMA

„Galutinis sprendimas yra nepriimtas, jis bus priimtas kitame aukščiausio lygio susitikime birželį. Tai yra tik ketinimas. Tai yra dar kartą suformuluota ES pozicija, kuri, mano įsitikinimu, teisine prasme reiškia labai nedaug – tai yra ketinimų protokolas“, - laidoje „Žvilgsnis“ penktadienį sakė M. Laurinavičius.

REKLAMA

Anot jo, iš esmės žinutė Rusijai yra tokia, kad jeigu Minsko susitarimas bus įgyvendinimas, tada sankcijos bus švelninamos, jeigu jie nebus įgyvendinami, tai gali būti ir stiprinamos, o jeigu čia viskas taip užtruks ir nejudės nė į vieną pusę, tai jos gali būti paliktos.

M. Laurinavičius pažymi, kad visgi šis sprendimas yra svarbus tuo, kad sugebėta rasti sutarimą būtent tokiam pareiškimui:

„Ypač dabartinėje situacijoje, kai jau buvo aišku, kad kokios 6-7 ES valstybės labai aiškiai ir atvirai pasisakė už sankcijų švelninimą ar bent jau jų nepratęsimą, tai yra labai svarbu, kad sugebėta rasti konsensusą būtent tokiam pareiškimui, bet tai tikrai nėra dar galutinė pozicija“, - kalbėjo jis.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų