REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Europos vadovai sutarė, kad sankcijos Rusijai galios tol, kol nebus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai.

  Europos vadovai sutarė, kad sankcijos Rusijai galios tol, kol nebus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai.

REKLAMA

Apie tai informavo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei kitų šalių lyderiai, vėlų ketvirtadienio vakarą posėdžiavę Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime Briuselyje.

„Dėl sankcijų - yra bendras Europos šalių vadovų sutarimas, kad sankcijų likimas priklausys nuo Minsko paliaubų susitarimo įgyvendinimo ir tik jei visiškai Minsko susitarimai bus įgyvendinti, bus galima kalbėti apie sankcijų mažinimą arba jų atšaukimą - toks yra bendras visų šalių sutarimas“, - Briuselyje po Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimo žurnalistams sakė prezidentė.

Tuo metu EVT pirmininkas Donaldas Tuskas patvirtino, kad sankcijos, turint omenyje Minsko susitarimo įgyvendinimo tempus, turėtų tęstis mažiausiai iki šių metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutarta, kad ekonominių sankcijų trukmė bus aiškiai susieta su visišku Minsko susitarimų įgyvendinimu, turint omenyje, kad tai numatoma tik 2015-ųjų pabaigoje“, - žurnalistams sakė D.Tuskas, kurį cituoja agentūra AFP.

REKLAMA

D.Grybauskaitė taip pat patvirtino, kad susitikimo metu buvo sutarta ir dėl viešumo energetikos srityje bei vieningos ES narių pozicijos derantis dėl dujų kainos, o tai padėtų užkirsti kelią kai kurių valstybių diskriminacijai.

„Išties pasisekė išsaugoti ir apginti skaidrumo reikalavimą, kad visi susitarimai Europoje, ypač dėl dujų, būtų viešinami, turima galvoje Europos Komisiją, kad būtų išvengta užkulisinių santykių, kai už tas pačias dujas tas pats tiekėjas reikalauja skirtingų kainų. Tai tokio skaidrumo reikalavimas išliko, mes jį apgynėme, tai labai naudinga visoms Europos šalims - Lietuvai taip pat“, - sakė Lietuvos prezidentė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų