REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pranešė kreipusis į Kauno apygardos teismą, kad Viešvilės vaikų globos namų direktorius Algimantas Liaudaitis būtų nušalintas nuo pareigų. Jis įtariamas dėl globotinių seksualinio išnaudojimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kreipiausi į Kauno apygardos teismą dėl leidimo nušalinti direktorių nuo pareigų“, - ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime pranešė ministrė.

REKLAMA

Anot jos, sudaryta komisija taip pat jai pateikė rekomendaciją drausminėn atsakomybėn patraukti direktoriaus pavaduotoją, kuri laikinai vadovaudama įstaigai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos neinformavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio vaikų išnaudojimo Viešvilės globos namuose.

A.Pabedinskienė sakė, kad viceministras Algirdas Šešelgis išsiųstas į Jurbarką aiškintis, kodėl Jurbarko rajono vaiko teisių apsaugos skyrius taip pat nepranešė ministerijai apie ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat šiandien į ministeriją sukviesti visi vaikų globos namų, kurie pavaldūs ministerijai, direktoriai. Be abejonės, su jais kalbama apie šitą situaciją“, - aiškino ministrė.

Prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl jaunesnio nei 16-os metų asmens galimo tvirkinimo Viešvilės vaikų globos namuose. Direktoriui 57 metų A.Liaudaičiui pateikti įtarimai, jam skirtos kardomosios priemonės - paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai.

Šių metų pradžioje nepilnamečių prostitucijos skandalas sudrebino Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą, kai paaiškėjo, kad vienos mergaitės pardavinėdavo kitas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų