REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio rytą sulaikytas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnas įtariamas Vilniaus mieste rinkęs duokles iš prostitucija užsiimančių moterų, jis dirbo ir tarnybos direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus vairuotoju.

„Jam buvo pavesta tarnybinių automobilių priežiūra ir vairavimas. Jis aptarnaudavo visą administraciją - raštinę, finansus, vadovus. Praktiškai vienintelis vairuotojas, nes kiti aptarnaudavo ir mūsų apskričių padalinius. Neturėjau jam jokių priekaištų - kuklus, santūrus. Matyt, ne visada žmonės darbe atsiskleidžia. Yra kaip yra“, - BNS sakė FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius.

FNTT vadovo teigimu, 26 metų viršila buvo žemiausios grandies pareigūnas. Dirbti į FNTT jis atėjo 2012 metais iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kur taip pat dirbo vairuotoju.

REKLAMA
REKLAMA

Viršila kol kas nenušalintas nuo darbo - jis sulaikytas, o dėl nušalinimo iš pradžių sprendžia ikiteisminį tyrimą atliekanti įstaiga.

FNTT ketvirtadienį pranešė, kad minėto pareigūno funkcijos – tarnybinių automobilių techninės būklės priežiūra.

REKLAMA

„Šis pareigūnas nėra susijęs su FNTT atliekamais kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminiais tyrimais“, - teigiama FNTT pranešime.

Policijos departamentas ketvirtadienį pranešė, jog tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad policijos pareigūnu prisistatantis asmuo iš Vilniaus mieste nelegalia veikla užsiimančių asmenų pernai įvairia forma reikalavo kyšių, kad pastarieji nebūtų patraukti administracinėn atsakomybėn dėl galbūt padarytų administracinių teisės pažeidimų bei pristatyti į policijos komisariatus.

BNS šaltinių Vidaus reikalų ministerijoje teigimu, tyrimas pradėtas dar pernai metais, įtariama, kad minėtas asmuo ne tik neteisėtai reikalavo kyšių iš prostitucija Vilniuje užsiimančių moterų, bet galėjo ir pats naudotis jų paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas spaudos konferencijoje sakė, kad vairuotojas neteisėta veikla užsiimantiems asmenims rodė netikrą policijos pažymėjimą.

„Buvo pradėtas tyrimas bendradarbiaujant struktūriniams padaliniams. Iš pradžių vieno komisariato policininkai pranešė, kad policijos pareigūnas reikalauja pinigų. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis nėra policininkas“, - sakė K.Lančinskas.

Nustatyti trys pinigų reikalavimo atvejai. Reikalautų pinigų sumų dydžio pareigūnai neatskleidžia, tik paminėjo, kad būta įvairių sumų.

FNTT vairuotojos namuose ir jo darbovietėje atliktos kratos.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų