REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO nepripažįsta Rusijos ir Pietų Osetijos aljanso ir integracijos sutarties, pasirašytos kovo 18 dieną, pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vadinamoji sutartis yra dar vienas Rusijos Federacijos žingsnis, sunkinantis tarptautinės bendruomenės pastangas stiprinti saugumą ir stabilumą regione“, – sakoma NATO būstinėje Briuselyje trečiadienį išplatintame pranešime.

REKLAMA

J.Stoltenbergas taip pat nurodė, kad ši sutartis „pažeidžia Gruzijos suverenumą ir teritorinį vientisumą bei įžūliai prieštarauja tarptautinės teisės principams, ESBO principams ir Rusijos tarptautiniams įsipareigojimams“.

„Pietų Osetija ir Abchazija yra neatskiriamos Gruzijos dalys. NATO visiškai palaiko Gruzijos suverenumą ir teritorinį vientisumą tarptautiniu mastu pripažintose ribose. Mes teberaginame Rusija atšaukti Gruzijos regionų – Pietų Osetijos ir Abchazijos – pripažinimą nepriklausomomis valstybėmis ir išvesti savo pajėgas iš Gruzijos“, – pabrėžė Šiaurės Atlanto aljanso vadovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų