REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bet koks galimas Rusijos prekybos maisto produktais atnaujinimas turėtų būtų taikomas visoms Europos Sąjungos valstybėms narėms, be jokio diskriminavimo, sako Sveikatos ir maisto saugos komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Briuselyje jis susitiko su Rusijos ambasadoriumi prie Europos Sąjungos Vladimiru Čižovu ir aptarė veterinarijos ir fitosanitarijos klausimus.

REKLAMA

Pasak Lietuvos deleguoto eurokomisaro, Europos Komisija visada pasisakė ir pasisakys už vieningą visų ES valstybių prekybos politika su Rusija.

Kaip rašoma pranešime, kalbėdamas apie Rusijos dėl afrikinio kiaulių maro įvestą prekybos kiaulėmis ir kiaulienos produkcija draudimą, komisaras pakvietė Rusiją konstruktyviai spręsti šį klausimą pagal Pasaulio prekybos organizacijos principus ir tarptautinius standartus, nediskriminuojant kai kurių ES valstybių, taip pat ir Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.P.Andriukaičio, draudimai galėtų būti įvesti produkcijai iš nustatytų kiaulių maro rizikos zonų, o ne iš visos paveiktos valstybės teritorijos.

Naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) rengiasi siųsti inspektorius į Vengriją, Graikiją Kiprą, kad jos galėtų pirmos iš Europos Sąjungos šalių atnaujinti maisto produktų eksportą į Rusiją, kai tik bus atšauktas embargas.

Tarnybos vadovas Sergejus Dankvertas sako, kad Rusijai atšaukus embargą, atnaujinti tiekimą galės tik Rusijos veterinarų patikrinti gamintojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija pernai rugpjūtį metams paskelbė maisto produktų embargą iš Europos Sąjungos.

Sausio viduryje Berlyne susitikę ES Sveikatos ir maisto saugos generalinio direktorato vadovas Ladislavas Miko'as (Ladislavas Mikas) ir Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas S.Dankvertas tarėsi dėl embargo atšaukimo atskiroms ES narėms.

Tai sukėlė kai kurių ES narių, taip pat Lietuvos, pasipiktinimą, – jų manymu, taip Maskva bando skaldyti ES, siekdama atsilyginti Europos šalims, kurios jos atžvilgiu nusiteikusios gana draugiškai, ir nubausti savo priešininkes.

Kilus skandalui, kuris tiesiogiai palietė ir Lietuvos deleguotą eurokomisarą V.P.Andriukaitį, atsakingą už sveikatą ir maisto saugą, netrukus Rusija pranešė nutraukusi derybas dėl kai kurių maisto produktų importo iš atskirų ES narių atnaujinimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų