REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vyriausybė trečiadienį pritarė pataisoms, kurios Lietuvos ambasadose užsienyje leistų steigti gynybos patarėjo pareigybes.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar gynybos srityje dirbančių specialiųjų patarėjų pareigybės steigiamos tik tarptautinėse organizacijose, o į ambasadas skiriami gynybos atašė.

REKLAMA

„Siūloma valstybės tarnautojus perkelti ne tik į tarptautines organizacijas, bet ir dvišales ambasadas. Tai susiję su galimybe įsteigti gynybos patarėjus prie dvišalių ambasadų. Klausimas yra suderintas su Krašto apsaugos ministerija“, - Vyriausybės posėdyje sakė užsienio reikalų viceministras Neris Germanas.

Specialieji patarėjai būtų civiliai Krašto apsaugos sistemos valstybės tarnautojai. Gynybos atašė pareigybė visada skiriama kariškiui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, patarėju skiriamas krašto apsaugos sistemos valstybės tarnautojas dalyvautų dvišalėse konsultacijose, rinktų informaciją saugumo ir gynybos klausimais.

Konkrečios šalys, į kurias būtų skiriami gynybos atašė, neminimos.

Įstatymo projektas bus teikiamas svarstyti Seimui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų