REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų mikroautobusu sprukę kontrabandininkai ant kelio pažėrė nusmailintų metalinių strypų, nepaisė įspėjamųjų šūvių ir mėgino slėptis sodyboje. Pasieniečiams ją apsupus ir ore ratus sukant sraigtasparniui, įžūlūs pažeidėjai galiausiai pasidavė patys.

REKLAMA
REKLAMA

Į VSAT pareigūnų rankas taip pat pateko ir rūkalų krovinys – daugiau kaip 26 tūkstančiai pakelių baltarusiškų cigarečių.

REKLAMA

Antradienį Vilniaus rinktinės pasieniečiai ties Vilniaus rajono Tvankiškių kaimu pastebėjo įtartiną mikroautobusą „Volkswagen Transporter“. Šis, lėkdamas dideliu greičiu, šonu kliudė tarnybinį pasieniečių visureigį ir vietinės reikšmės keliu nulėkė Petruliškių kaimo link.

Bėglius tarnybiniu visureigiu nusiviję pasieniečiai gaudynių metu susidūrė su netikėta kliūtimi. Paaiškėjo, kad mikroautobuse yra įrengtas automatiškai atsidarantis savadarbis stalčius – iš jo ant kelio pabiro tarpusavyje suvirinti ir nusmailinti metaliniai strypai. Vienas toks savadarbis „ežys“ pradūrė pažeidėjus persekiojusio tarnybinio VSAT visureigio padangą.

REKLAMA
REKLAMA

Bėglių paieškai nedelsiant buvo pasitelktas papildomos pasieniečių pajėgos ir Aviacijos rinktinės sraigtasparnis.

Daugiau kaip 10 kilometrų nuo VSAT pareigūnų sprukę, tačiau nuolat jų stebimi pažeidėjai ties Vilniaus rajono Žvėryno kaimu pateko į aklikelį ir atsidūrė griovyje.

Likimo valiai palikę įstrigusį mikroautobusą du juo važiavę vyrai mėgino slėptis artimiausioje sodyboje. Bėglių iš pradžių nesustabdė ir keturi įspėjamieji šūviai iš tarnybinio ginklo, kuriuos paleido pasienietis, tačiau išvengti sulaikymo vyrams vis tik nepavyko. Abu pažeidėjai, išvydę namą apsupusias gausias pasieniečių pajėgas ir sraigtasparnį, galiausiai pasidavė patys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad vienas sulaikytųjų yra 30 metų Vilniaus rajono gyventojas, kitas – 37 metų vilnietis. Griovyje įstrigusiame mikroautobuse VSAT pareigūnai aptiko į kartonines dėžes sukrautus 26 tūkstančius 250 pakelių cigarečių „Fest“, paženklintų baltarusiško pavyzdžio banderolėmis. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 57 tūkstančiai eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Mikroautobusą vairavusiam vyrui taip pat teks atsakyti už atsisakymą sustabdyti transporto priemonę bei už turto sugadinimą.

Abu sulaikytuosius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Mikroautobusas ir juo gabent rūkalai laikinai saugomi Vilniaus rinktinėje.  

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų