REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis mūsų į problemas linkę žiūrėti dalykiškai: suvokiau, kad turiu problemą, išgėriau tabletę (priėmiau sprendimą, perskaičiau instrukciją, atlikau specialų pratimą ar pan.) – ir problema išspręsta. Beveik kaip mostelėjus burtų lazdele.  

REKLAMA
REKLAMA

Jei turite problemų savo seksualiniame gyvenime, norėtųsi kaip tik tokio greito ir efektyvaus sprendimo. Bet jo nėra. Kaip ir nėra stebuklingo patarimo ar tablečių. Jūsų seksualinis gyvenimas yra jūsų rankose (ir perkeltine, ir dažnai tiesiogine prasme). Veikiausiai nėra vieno kelio, kaip savo meilės žaidimus paversti tobulais. Tačiau yra daug būdų, kaip neįgyvendinti savo troškimų. Štai 10 patikimiausių patarimų, kaip galėtumėte sužlugdyti savo seksualinį gyvenimą:

REKLAMA

1. Lyginkite save su kitais. Seksualumas – viena subjektyviausių žmogaus patirčių. Todėl pamirškite žurnaluose publikuojamas istorijas, erotinius romanus ir filmus. Visiškai netikslinga lyginti save su kitais žmonėmis, ypač kai kalbama apie seksą. Be to, nepamirškite, kad kalbėdami apie savo seksualinę patirtį absoliuti dauguma žmonių meluoja. Todėl lyginti save su tuo įvaizdžiu, kurį kuria kiti žmonės – beprasmiška. Jei norite išties pagerinti savo seksualinę patirtį, susikoncentruokite į savo ir partnerio (-ės) seksualinius pojūčius, ir nieką daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

2. Ignoruokite savo kūną. Tobulo kūno idėja tėra mitas. Nė vienas mūsų neturi visiškai tobulo kūno. Užtai beveik visi yra įsitikinę, kad žino, kaip turi atrodyti tobulas kūnas, ir nuolat, visomis aplinkybėmis mėgina prie to idealo priartėti. Dėl to savą, realų kūną pradeda tiesiog ignoruoti, tarsi apsimestų, kad jų kūnas iš tikrųjų nėra toks, kaip atrodo. Kad ir koks bebūtų jūsų kūnas, tai yra jūsų seksualumo dalis, o ignoruoti ar neigti savo kūną, jo nemėgti – vadinasi, turėti kur kas prastesnį seksualinį gyvenimą nei galėtumėte. Pamilti savo kūną dažnai nėra lengva. Bet pasistengti verta. O dirbti ir tobulinti tokį kūną, kokį turite, stengtis dėl jo ir puoselėti jį – puikus būdas gerinti savo seksualinį gyvenimą. Todėl net jei jūsų kūno formos – ne idealios, nepagailėkite laiko ieškodamas(-a) dailių, jums tinkančių rūbų, palepinkite kūną kremais, aromatiniais aliejais, masažu. Visa tai gal ir nepriartins jūsų prie mintyse susikurto idealo, tačiau padės geriau jausti savo seksualumą, geismingumą.

3. Klausykitės visų patarimų. Jei jūs tikrai norite, kad jūsų seksas būtų niekam tikęs, paisykite visų patarimų, kokius tik perskaitote žurnaluose ar internete. Beje, tai nereiškia, kad šių patarimų neverta skaityti ar kad visi jie – klaidinantys, neteisingi. Paprasčiausiai jūsų privalote atsirinkti tuos, kurie tinka būtent jums. Nes anaiptol ne visi jie yra universalūs, ne visi tinka jums, jūsų partneriui, jūsų porai. Jūsų seksualinis augimas turėtų būti grįstas jūsų patirtimi, jausmais, jūsų pojūčiais. Ir tik kai pakankamai gerai ištyrinėsite savo ir partnerio seksualumą – galėsite spręsti, kurie patarimai verti jūsų dėmesio, o kurie – paprasčiausiai ne jums.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų