REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai vieningai balsuos už įstatymą dėl šauktinių grąžinimo, trečiadienį sakė Seimo ir Socialdemokratų partijos vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad socialdemokratų frakcija palaikys vieningai“, - Žinių radijui sakė politikas.

Pasak jo, pagal sutarimą frakcijoje, balsavimas yra privalomas. G.Kirkilo nuomone, siūloma šauktinių atranka loterijos principu yra „pakankamai teisingas“ sprendimas.

REKLAMA

Kartu jis teigė, kad visuotiniam šaukimui Lietuva nėra pasirengusi, ir tai nėra būtina.

Dėl projekto, numatančio dalinį šauktinių grąžinimą, Seimas pirmą kartą balsuos ketvirtadienį. Įstatymui priimti bus reikalingi dar du balsavimai.

Taip pat ketvirtadienį numatoma balsuoti dėl rezoliucijos, kuria siekiama išsaugoti korupcijos byloje figūruojančio „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio neliečiamybę. G.Kirkilas sakė, jog partija balsuos už neliečiamybės naikinimą ir tvirtino manantis, kad bendrai parlamentarų balsų pakaks.

REKLAMA
REKLAMA

„Socdemai jau nusprendė, balsuos taip, kaip visada - tokiais atvejais leidžiame teisėsaugai veikti. Ar užteks balsų iš viso - galvočiau, kad taip“, - akė G.Kirkilas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų