REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija: nėra jokios Krymo okupacijos, grąžinti Ukrainai nieko nesiruošiame

Vašingtonas neatšauks sankcijų, kol Rusija neatiduos Krymo

Rusija antradienį pareiškė, jog nesugrąžins Ukrainai Krymo, nors Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga įspėjo, kad neatšauks Maskvai už šio Juodosios jūros pusiasalio aneksavimą įvestų sankcijų, kol tęsis jo okupacija.

Rusija antradienį pareiškė, jog nesugrąžins Ukrainai Krymo, nors Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga įspėjo, kad neatšauks Maskvai už šio Juodosios jūros pusiasalio aneksavimą įvestų sankcijų, kol tęsis jo okupacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nėra jokios Krymo okupacijos. Krymas – Rusijos Federacijos regionas. Rusijos regionų tema nėra užsienio diskusijų klausimas“, – Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams per telefoninę konferenciją.

REKLAMA

Rusijos parlamentas praėjusių metų kovo 21 dieną pritarė Krymo aneksijai, kai šio pusiasalio gyventojai tarptautinės bendrijos pasmerktame referendume pasisakė už atsiskyrimą nuo Ukrainos ir prisijungimą prie Rusijos Federacijos.

Maskva jau anksčiau ne kartą sakė, kad Krymo nesugrąžins Ukrainai.

JAV valstybės departamento atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki) pirmadienį pareiškė, kad Vašingtonas neatšauks Maskvai dėl Krymo aneksijos įvestų ekonominių sankcijų, kol šis pusiasalis nebus sugrąžintas Ukrainai.

REKLAMA
REKLAMA

ES diplomatijos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) savo ruožtu nurodė, kad 28 valstybių blokas toliau laikysis Krymo aneksijos nepripažinimo politikos, įskaitant sankcijų taikymą.

JAV neatšauks Maskvai dėl Krymo įvestų sankcijų, kol tęsis jo okupacija

Vašingtonas pirmadienį pažadėjo, jog neatšauks Maskvai dėl Krymo aneksijos įvestų sankcijų, kol šis pusiasalis nebus sugrąžintas Ukrainai, ir paragino prezidentą Vladimirą Putiną užbaigti jo okupaciją.

„Per pirmąsias netikro referendumo Kryme, kuris buvo surengtas akivaizdžiai pažeidžiant Ukrainos įstatymus ir Ukrainos konstituciją, metines Jungtinės Valstijos dar kartą smerkia balsavimą, kuris nebuvo savanoriškas, skaidrus ar demokratiškas“, – sakė Valstybės departamento atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija pirmadienį pradėjo tris dienas truksiančias pompastiškas iškilmes, skirtas paminėti pirmosioms metinėms po Kryme surengto referendumo, per kurį šio Juodosios jūros pusiasalio gyventojai nubalsavo atsiskirti nuo Ukrainos ir prisijungti prie Rusijos Federacijos.

Vakarai Krymo atplėšimą nuo Ukrainos laiko neteisėtu teritorijos perėmimu.

„Rusija, pasitelkusi savo kariuomenę, jėga užėmė ir okupavo Krymą, suverenią Ukrainos teritoriją, ir tuomet surengė neteisėtą vadinamąjį referendumą, nevykusiai mėgindama pateisinti savo veiksmus“, – sakė J. Psaki žurnalistams.

REKLAMA

„Per praėjusius metus Rusija ėmėsi didžiulio masto represijų Kryme, išstumdama nevyriausybines organizacijas ir priversdama kitų tautinių mažumų, įskaitant Krymo totorius, narius bėgti arba slėptis“, – pridūrė ji.

Kitame pareiškime J. Psaki nurodė: „Šią savaitę, kai Rusija mėgina įteisinti savo cinišką ir suplanuotą Krymo „išvadavimą“, mes dar kartą patvirtiname, kad sankcijos, susijusios su Krymu, nebus atšauktos, kol tęsis okupacija.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų