REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gabrielius Landsbergis: partija turi nuoširdžiai atsinaujinti

A. Kubilius: kaip pirmininkas turėjau parodyti atsinaujinimo pavyzdį

Partija turi nuoširdiai atsinaujinti, sako europarlamentaras Gabrielius Landsbergis, pirmadienį apie pasitraukimą iš kovos dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovo posto pranešus ekspremjerui Andriui Kubiliui.

Partija turi nuoširdiai atsinaujinti, sako europarlamentaras Gabrielius Landsbergis, pirmadienį apie pasitraukimą iš kovos dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovo posto pranešus ekspremjerui Andriui Kubiliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos prezidiumo posėdyje apie pasitraukimą pranešęs ilgametis partijos lyderis A.Kubilius pranešė rinkimuose remiantis G.Landsbergio kandidatūrą.

REKLAMA

„Tai yra didžiulė atsakomybė, mes kalbame apie vieną didžiausių Lietuvos partijų, kuri formuoja didele dalimi Lietuvos politinę darbotvarkę ir visą mūsų politinę aplinką. Bet partija turi nuoširdžiai atsinaujinti, jei mes norime drąsiai žengti į 2016 metų rinkimus, ir tas atsinaujinimas turi būti nuoširdus ir tikras. Mes turime kalbėti apie atvirą bendruomenę, tokią bendruomenę, kuri atsivertų ekspertams ir plačiajai visuomenei, mes turime ieškoti naujų rinkėjų, tik tokia bendruomenė gali laimėti, tokia partija gali laimėti“, - po prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė G.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, ar jaučiasi turįs pakankamai patirties vadovauti partijai, pernai TS-LKD nariu tapęs G.Lansdbergis sakė, kad pasitikėjimo jam įkvepia sėkmingas pasirodymas Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

„Man stiprybės duoda praėjusiais metais vykę EP rinkimai, kurie parodė, kad pavyko sutelkti platų spektrą rinkėjų, pradedant miestų ir mažesnių miestelių ir jaunus, ir vyresnius žmones. Būtent tokią aš įsivaizduoju mūsų partiją - kuri telkia platų spektrą žmonių, kuri nesiorientuoja į vieną amžiaus grupę, ir nėra vienos problemos partija“, - sakė G.Lansdbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

58 metų A.Kubilius per TS-LKD prezidiumo posėdį pirmadienį laiške partijos bendražygiams pranešė, kad „atėjo tinkamas metas parodyti asmeninį pavyzdį, įgyvendinant partijos atsinaujinimo strategiją“.

A.Kubiliaus teigimu, Europos Parlamento rinkimai parodė, kad 33 metų G.Landsbergis „gali pelnyti didžiausią rinkėjų palankumą“.

Pernai dalyvaudamas Europos Parlamento rinkimuose G.Landsbergis iš trečios vietos kandidatų sąraše konservatorių rinkėjų buvo pakeltas į pirmąją. Jis gavo 95 tūkst. 990 pirmumo balsų.

A.Kubilius konservatorių partijai vadovavo nuo 2003 metų. 1999-2000 ir 2008-2012 metais jis buvo ministras pirmininkas.

REKLAMA

Kaip pirmininkas turėjau parodyti atsinaujinimo pavyzdį - A.Kubilius

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gerų rezultatų pasiekė ten, kur atsinaujino, todėl ir partijos pirmininkas turi parodyti atsinaujinimo pavyzdį, sako apie pasitraukimą iš kovos dėl tolesnio vadovavimo partijai pranešęs ekspremjeras Andirus Kubilius.

„Jums netikėta žinia, o man seniai subrendusi, tik nenorėjau jos skelbti prieš antrąjį rinkimų turą. Daugelis faktorių įtakojo mano apsisprendimą, po pirmojo turo mačiau, kad mes sėkmingai pasiekėm gerų rezultatų ten, kur esame atsinaujiną, ir tą atsinaujinimo strategiją reikia nuosekliai įgyvendint. Manau, kad ir pats kaip partijos vadovas turiu parodyti atsinaujinimo pavyzdį“, - po partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė A.Kubilius.

REKLAMA

Jis taip pat sakė nenorintis, jog susiklostytų situacija, kad partijos vadovo rinkimai virstų aiškinimusi, kuria kryptimi partija turėtų pasukti. Europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą į partijos vadovus remiantis A.Kubilius sakė, jog „jis turi visas galimybes suvienyti ir jaunesnius, ir vyresnius, ir tuos, kuriems rūpi konservatyvi ideologiją, ir tuos, kuriems rūpi krikščioniška demokratija“.

„Per tuos dvylika metų, paskutinius keletą kartų rungėmės mes, politikos veteranai, kuria kryptimi ši partija toliau turi eiti, man taip atrodė, kad lyg ir išsiaiškinom. Aš maniau, kad baigsiu savo kaip pirmininko atsakomybę 2016 metais, po Seimo rinkimų, bet kadangi vėl matosi, kad vėl gali atrodyti labai panašiai, vėl veteranai rungsis, aš manau, kad tai nėra labai naudinga partijai, todėl labai aiškiai pasakiau, kad raginu balsuoti už G.Landsbergį“, - tvirtino A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė neketinantis atsisakyti aktyvios politinės veiklos.

„Aš pats tikrai nedingstu iš Lietuvos politinio ir valstybinio gyvenimo, matau naujus darbus ir naujus uždavinius, kuriuos reikia spręsti. Nors esu jau licencijuotas senelis ir labai rūpinuosi anūkų auginimu, esu kupinas jėgų ir matau daug dalykų, kur aktyviai darbuosiuosi, kad jie būtų realizuoti tiek partijos, tiek valstybės gyvenime“, - teigė A.Kubilius.

58 metų A.Kubilius per TS-LKD prezidiumo posėdį pirmadienį laiške partijos bendražygiams pranešė, kad „atėjo tinkamas metas parodyti asmeninį pavyzdį, įgyvendinant partijos atsinaujinimo strategiją“. Partijos vadovo rinkimuose jis parėmė europarlamentaro G.Landsbergio kandidatūrą.

A.Kubilius konservatorių partijai vadovavo nuo 2003 metų. 1999-2000 ir 2008-2012 metais jis buvo Lietuvos ministras pirmininkas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų