REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tikisi, kad bus išplėstos sankcijos atskiriems Rusijos ekonomikos sektoriams.

 Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tikisi, kad bus išplėstos sankcijos atskiriems Rusijos ekonomikos sektoriams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sankcijos tikrai turi išlikti. Neseniai mes praplėtėme sankcijas atskiriems asmenims. Aš tikiuosi, kad mes priimsime tokį patį sprendimą ir dėl sektorinių sankcijų. Tai vienintelis būdas tęsti spaudimą“, – prieš Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimą pirmadienį Briuselyje žurnalistams sakė L. Linkevičius.

REKLAMA

Sankcijas atskiroms Rusijos įmonėms Europos Sąjunga ir Jungtinės Amerikos Valstijos taiko nuo pernai vasaros, kai virš Rytų Ukrainos buvo numuštas civilinis oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas.

L. Linkevičiaus teigimu, paliaubų Ukrainoje nesilaikoma: ten įvyksta per 60 susišaudymų per dieną, sunkiosios ginkluotės atitraukimas taip pat abejotinas.

„Tai buvo pasakyta daug kartų (...). Ten įvyksta daugiau nei 60 susišaudymų per dieną. Taigi, tikrai sunku sakyti, kad jų laikomasi. Taip pat yra sunku įrodyti sunkiosios ginkluotės atitraukimą, nes yra daug signalų, kad yra persigrupuojama, persiskirstoma“, - kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Vasarį Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos vadovai Minske sutarė dėl paliaubų Rytų Ukrainoje, tačiau susitarimo punktų nesilaikoma. Karas tarp Rusijos remiamų separatistų ir Ukrainos vyriausybinių pajėgų vyksta nuo pernai balandžio.

Pasak L. Linkevičiaus, rengiantis ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimui turi būti pasiųsta žinia, jog ES gina Rytų Europos šalių teisę pasirinkti.

„Turime pasiųsti labai aiškią žinią, ypač kai Rusija bando perbraižyti sienas, pagal savo taisykles, ne gerbdama tarptautinę teisę, o pagal savo taisykles perbraižydama Europos žemėlapį. Taigi, mes tikrai turime stovėti tvirtai ne tik gerbdami Rytų partnerių pasirinkimo teisę, bet taip pat gindami jų teisę pasirinkti“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų