REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rinkimų rezultatus gali tekti anuliuoti Šilutėje, jau sulaukta tokio prašymo, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

 Rinkimų rezultatus gali tekti anuliuoti Šilutėje, jau sulaukta tokio prašymo, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano galva, gali būti tokių savivaldybių, visų pirma Šilutėje matyčiau problemų“, - pirmadienį Seime per spaudos konferenciją į klausimą, ar yra savivaldybių, kuriose gali tekti naikinti rinkimų rezultatus, atsakė Z.Vaigauskas.

REKLAMA

Pasak VRK vadovo, šioje savivaldybėje atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo, taip pat kyla įtarimų dėl išankstinio balsavimo rezultatų.

„Šilutėje yra keletas ikiteisminių tyrimų ir buvo nerūpestinga apygardos rinkimų komisijos veikla balsuojant savivaldybėje iš anksto“, - sakė VRK vadovas.

„Yra padaryti pažeidimai dėl rinkimų banderolių, nebuvo pakankamai apskaitos. Po to buvo padarytas patikrinimas, aptiktas 450 banderolių trūkumas, bet biuletenių skaičius (rodo - BNS), kad nėra dingusių. Yra įtarimų, kad galėjo būti perklijuojami vokai, tokius įtarimus reiškia kai kurie tos rinkimų apygardos rinkimų komisijos nariai. Ir yra keletas rinkėjų papirkimo atvejų, kur policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą“, - pažeidimus Šilutėje vardijo Z.Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VRK vadovo, pažeidimus tiria speciali VRK grupė, kurie ir teiks siūlymą komisijai, kokį sprendimą priimti dėl Šilutės rinkimų rezultatų. Dėl pažeidimų šioje savivaldybėje turi būti apsispręsta šią savaitę - sekmadienį VRK planuoja tvirtinti galutinius rinkimų rezultatus.

Pirminiais duomenimis, mero rinkimus Šilutėje laimėjo „tvarkietis“ Vytautas Laurinaitis, surinkęs 54,07 proc. balsų. Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Arvydas Jakas liko antras su 43,67 proc. balsų.

Be to, socialdemokratai paskelbė prašysiantys anuliuoti rinkimų rezultatus Širvintose. Tačiau VRK vadovas sakė tokio prašymo dar negavęs, todėl nevertino galimų pažeidimų šioje savivaldybėje masto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl Širvintų man prašymas (naikinti rezultatus - BNS) dar nėra žinomas. Aš žinau,kad ten pradėtas vienintelis ikiteisminis tyrimas, kokie jo motyvai, man dar nėra žinoma“, - sakė Z.Vaigauskas.

Širvintų mere per antrąjį turą išrinkta „darbietė“ Živilė Pinskuvienė (55,44 proc.). Jai rinkimus pralaimėjo socialdemokratas Andrius Jozonis (43,58 proc.).

Taip pat VRK vadovas atkreipė dėmesį, kad kilus ginčams dėl rinkimų rezultatų skaičiavimo, sprendimą, ar balsus perskaičiuoti iš naujo, priima savivaldybių rinkimų komisijos. Minimalaus balsų skaičiaus skirtumo, kuris taptų pagrindu perskaičiuoti rinkėjų balsus, kaip numatyta Seimo rinkimuose, merų rinkimuose nėra.

Po pirmojo rinkimų turo dėl šiurkščių pažeidimų rinkimų rezultatai buvo panaikinti Trakų rajone. Čia pakartotiniai rinkimai vyks birželio pradžioje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų