REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus miesto mero rinkimus pralaimėjęs ligšiolinis sostinės vadovas Artūras Zuokas teigia, kad dar bent du įpėdiniai jaus jo įtaką.

 Vilniaus miesto mero rinkimus pralaimėjęs ligšiolinis sostinės vadovas Artūras Zuokas teigia, kad dar bent du įpėdiniai jaus jo įtaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jis sako, kad daugiau nebesieks tapti Vilniaus meru ir dėmesį nuo šiol skirs Seimo bei prezidento rinkimams.

REKLAMA

„Iš tikrųjų turėčiau gal Remigijų Šimašių šiek tiek ir nuvilti, nes jisai pastaruoju metu labai kalbėjo, kad Vilnius nebebus pagal Zuoką. Deja, darbų, projektų ir iniciatyvų šiuo metu yra tiek, kad dar minimum du merai gyvens pagal Zuoką, nes projektai yra pradėti, idėjos yra vyksme ir jų galima išvengti tiktai visiškai atsisakant: mesti į šoną, sakyti, kad tai netinka, ir ieškoti kitų. Tačiau aš puikiai žinau, kaip veikia savivalda, kaip veikia valstybės sprendimų priėmimo mechanizmas“, - per spaudos konferenciją pirmadienį dėstė A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas sakė, kad jo vadovaujamos Lietuvos laivės sąjungos (liberalų) pasirodymas šiuose rinkimuose yra geras pagrindas rengiantis Seimo rinkimams, kurie vyks 2016 metų rudenį.

„Tikrai esu pasirengęs su komanda ruoštis artėjantiems Seimo rinkimams, veikti yra ką ir tikrai daug, nes šiandien, galima sakyti, pasigendu ir nuomonių įvairovės, ir skirtingų požiūrių, ir diskusijos nacionaliniu lygiu, per daug dominuoja viena nuomonė arba siūlymai ir sprendimai. Ir, be abejonės, kitas planas, apie kurį esu kalbėjęs čia šiek tiek anksčiau, tai yra praėjusių metų gegužę, visą šį laiką skirsiu pasirengimui prezidento rinkimams 2019 metais“, - aiškino A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis patikino, kad savivaldos rinkimuose po ketverių metų Lietuvos laivės sąjunga (liberalai) turės naują kandidatą į mero postą.

„Tai buvo paskutinis mano kandidatavimas į mero postą (...). Turi ateiti pokyčiai, ketveri metai iki kitų rinkimų yra laikas nemažas, mes, Lietuvos laisvės sąjunga, turėsime auginti naują galimą kandidatą į Vilniaus mero postą, ir tikiuosi, kad kituose rinkimuose vilniečiai už jį ir balsuos“, - dėstė A.Zuokas.

Nepatvirtintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį vykusiame antrajame tiesioginių merų rinkimų ture Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius surinko 62,71 proc. balsų ir buvo išrinktas Vilniaus meru. Tris kadencijas sostinei vadovavęs A.Zuokas surinko 37,29 proc. balsų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų