REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remigijus Šimašius: savivaldybės administracijos direktoriumi taps nepartinis

Žaliojo tilto skulptūrų neturi likti

 

Sekmadienį Vilniaus miesto meru išrinktas liberalas Remigijus Šimašius pareiškė, kad dėl nepartinio savivaldybės administracijos direktoriaus kandidatūros sutarė su visomis partijomis, su kuriomis deramasi dėl valdančiosios koalicijos sostinės taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiuo klausimu sutarta su visomis penkiomis partijomis. Ir aš tuo labai džiaugiuosi, kad tas naujas stilius ir tas naujas požiūris, kurį pasiūliau, neturėtų būti dedamas ant politinių derybų svarstyklių, kad administracijos vadovo kandidatūra būtų traktuojama visiškai kitaip“, – per spaudos konferenciją Vilniuje pirmadienį sakė R. Šimašius.

REKLAMA

Jo teigimu, savivaldybės administracijos vadovas turi būti aukšto rango vadybininkas, kuriam tai nebūtų tik „laiptelis politinėje karjeroje“.

Anksčiau R. Šimašius yra pranešęs, kad Liberalų sąjūdis dėl valdančiosios koalicijos derasi su konservatoriais, socialdemokratais, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei partija „Lietuvos sąrašas“.

Konkrečių kandidatų į savivaldybės administracijos direktoriaus postą R. Šimašius kol kas neįvardijo, bet teigė, kad jų yra keli.

REKLAMA
REKLAMA

„Turiu kandidatą ir ne vieną, bet kol kas nenoriu jo atskleisti dėl dviejų priežasčių: dėl to, kad ir ne vienas kandidatas yra kol kas, ir dėl to, kad noriu atrankos procedūrą turėti atsakingą, kad tai nebūtų tik mano pažįstamas ir mano pasitikėjimą turintis žmogus. Bet tikrai konsultuojuosi ir su žmonėmis, kurie dirba su personalo atranka, su aukšto rango vadovų atranka, kad iš tiesų būtų žmogus, kuris tinka ir komandoje, ir koalicijoje, ir būtent tiems iššūkiams, su kuriais susiduria šiandien savivaldybė“, - kalbėjo būsimasis Vilniaus meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepatvirtintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį vykusiame antrajame tiesioginių merų rinkimų ture R. Šimašius surinko 62,71 proc. balsų ir buvo išrinktas Vilniaus meru. Tris kadencijas sostinei vadovavęs Artūras Zuokas surinko 37,29 proc. balsų.

 

R. Šimašius: Žaliojo tilto skulptūrų neturi likti 

Sekmadienį Vilniaus meru išrinktas Liberalų sąjūdžiui priklausantis Remigijus Šimašius sako, kad sovietinių skulptūrų ant Žaliojo tilto neturėtų likti dėl jų avarinės būklės.

„Dėl skulptūrų, užtenka pereiti Žaliuoju tiltu, pažiūrėti į skvernus tarybinės armijos kareiviams ir suprasti, jog jie tenai negali stovėti vien dėl to, kad gali užgriūti mums ant galvų. Akivaizdu, tą problemą reikia spręsti, tikrai nesu nusiteikęs eikvoti miestiečių pinigų toms skulptūroms renovuoti vietoje. Akivaizdu, kad jas reikės nukelti. Po to, kai skulptūros bus nukeltos, jeigu bus restauruotos, nemanau, kad jos turėtų grįžti“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje žurnalistams sakė R. Šimašius.

REKLAMA

Vilniuje veikianti Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba, kuri sprendžia dėl kultūros objektų teisinės apsaugos panaikinimo, praėjusį mėnesį nusprendė neišbraukti Žaliojo tilto skulptūrų iš Kultūros vertybių registro. Taip kol kas Vilniaus valdžiai užkirstas kelias skulptūras nuo tilto nuimti ir jų nebegrąžinti.

Sostinės savivaldybei iki šiol nepavyko rasti įmonių, kurios suremontuotų skulptūras jų nenukeliant.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų