REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Merų žaidynės: paaiškėjo, kas užims miestų vadovų sostus

geriausiai sekėsi socialdemokratams ir liberalams

Antrasis merų rinkimų turas, kuriame varžosi prieš dvi savaites daugiausiai balsų surinkę kandidatai, sekmadienį vyko keturiasdešimtyje savivaldybių.

Antrasis merų rinkimų turas, kuriame varžosi prieš dvi savaites daugiausiai balsų surinkę kandidatai, sekmadienį vyko keturiasdešimtyje savivaldybių.

REKLAMA

Per išankstinį balsavimą antrajame ture šią savaitę savo valią pareiškė dar 5,13 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites pirmajame ture iš anksto buvo balsavę 5,97 proc. rinkėjų. Iki 19 valandos, kai dar buvo likusi valanda iki balsavimo pabaigos, savo valią pareiškė 32,2 proc. rinkėjų. Dar 5,13 proc. rinkėjų dalyvavo išankstiniame balsavime. Prieš dvi savaites bendras aktyvumas pirmajame ture siekė 47,17 procento.

Merų rinkimų antrajame ture geriausiai sekėsi socialdemokratams ir liberalams.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Socialdemokratų partijos deleguoti kandidatai turėtų laimėti aštuoniose savivaldybėse. Sekmadienį dėl merų pareigų iš viso kovojo 20 šios partijos kandidatų.

Taip pat vadovauti dar aštuonioms savivaldybėms turėtų ir Liberalų sąjūdžio kandidatai. Antrajame rinkimų ture iš viso dalyvavo 12 šios politinės jėgos kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelti kandidatai laimi šešiose savivaldybėse (kovoje 16-oje), Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) - penkiose (kovojo 7-iose). Darbo partijos atstovai laimi trijose savivaldybėse (kovojo 7-iose), kaip ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatai (kovojo 5-iose).

REKLAMA

Rinkimų komitetų iškelti atstovai irgi laimi trijose savivaldybėse, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos - dvejose, į antrą turą buvo patekę penki šios partijos atstovai. Vieną merą turės Respublikonų partija, taip pat rinkimus laimėjo vienas savarankiškai išsikėlęs kandidatas.

Sekmadienį 40-yje Lietuvos savivaldybių vyko merų rinkimų antrasis turas. 19 merų buvo išrinkti jau pirmajame ture, o Trakų rajone rinkimų rezultatai anuliuoti dėl šiurkščių pažeidimų.

 

Vilnius

Vilniečiai kovoje dėl sostinės mero posto norėjo matyti liberalą Remigijų Šimašių ir perrinkimo siekiantį Artūrą Zuoką.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal duomenis iš visos 151 apylinkės, R.Šimašius antrajame mero rinkimų ture surinko 62,71% balsų, A. Zuokas - 37,29%.

Liberalas Remigijus Šimašius skelbia laimėjęs Vilniaus mero rinkimus, antrajame ture įveikęs dabartinį sostinės vadovą Artūrą Zuoką.

„Taip, jaučiuosi“, - BNS sekmadienio vakarą sakė R.Šimašius, paklaustas, ar jaučiasi rinkimų nugalėtoju.

Kaunas

Dėl Kauno miesto mero posto po pirmojo turo kauniečiai toliau rungtis paliko dabartinį miesto vadovą konservatorių Andrių Kupčinską ir visuomeninį komitetą subūrusį verslininką Visvaldą Matijošaitį. Pastebėta, jog pakartotinio balsavimo dieną Kauno miesto gyventojai balsuoja panašiai kaip ir kovo 1-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gavus rezultatus iš visų rinkimų apylinkių laimėjo Visvaldas Matijošaitis63,48%. Andrius Kupčinskas gavo 36,52% balsų.

Kauno miesto meras konservatorius Andrius Kupčinskas pripažino pralaimėjęs mero rinkimus verslininkui Visvaldui Matijošaičiui.

„Sveikinu oponentą laimėjus“, - sekmadienio vakarą LRT televizijai sakė A.Kupčinskas, įvertinęs pirminius rinkimų rezultatus.

Nuo 2007 metų miestui vadovavęs 39 metų politikas teigė, kad rinkimų kampanijos metu jam „teko atlaikyti populizmo laviną“.

„Vičiūnų“ įmonių grupės savininkas V.Matijošaitis rinkimuose dalyvavo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vieningas Kaunas“.

REKLAMA

Klaipėda

Klaipėdos meru perrinktas Liberalų sąjūdžio atstovas Vytautas Grubliauskas, vadovaujantis uostamiesčio savivaldybei nuo 2011 metų, rodo rinkimų rezultatai iš daugumos apylinkių.

58 metų politikas antrame merų rinkimų ture solidžia persvara įveikė konservatorę parlamentarę Agnę Bilotaitę.

Gavus rezultatus iš visų 54 rinkimų apylinkių paaiškėjo, kad už V.Grubliauską balsavo 76,28%. klaipėdiečių, už A.Bilotaitę - 23,72% .

 

Šiauliai

Dėl Šiaulių mero posto rungėsi Artūras Visockas ir Valerijus Simulik.  Šiaulių miesto meru sekmadienį išrinktas 47 metų verslininkas nepartinis smulkusis verslininkas Artūras Visockas.

REKLAMA

Jis varžovą Seimo narį Valerijų Simuliką įveikė didele persvara - surinko beveik dvigubai daugiau balsų.

Suskaičiavus balsus iš visų 34 apylinkių, už A.Viscoką balsavo 68,44% rinkėjų, už V.Simuliką - 31,56% procento.

 Panevėžys

Panevėžio miesto meru sekmadienį išrinktas architektas Rytis Mykolas Račkauskas, rinkimuose dalyvavęs su visuomeniniu komitetu „Povilas Urbšys už sąrašą kartu“.

Suskaičiavus balsus visose 29 rinkiminėse apylinkėse, R.M.Račkauskas surinko 69,50% rinkėjų balsų. Jo konkurentas antrajame rinkimų ture konservatorius Maurikijus Grėbliūnas pelnė 30,50% rinkėjų pasitikėjimą, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija.

55 metų R.M.Račkauskas ne kartą buvo rinktas Panevėžio miesto tarybos meru, šiuo metu vadovauja savo individualiai įmonei.

 Mero tiesioginiai rinkimai, II turas, interaktyvus žemėlapis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų