REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jei Šiauliai į merus rado tik tokius kandidatus, Šiaulių politika – mirusi praeitame amžiuje, teigia politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka. „Iš tiesų partijos Šiauliuose priėjo liepto galą“, – sako R. Valatka.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pirmajame ture Šiauliuose daugiausiai balsų gavo Visuomeninio rinkimų komiteto „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ atstovas A. Visockas, gavęs 17,15 proc. balsų, o jo varžovas – Visuomeninio rinkimų komiteto „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“ atstovas Valerijus Simulik – sulaukė 15,89 proc. rinkėjų balsų.

REKLAMA

Šiaulių miesto meru sekmadienį išrinktas A. Visockas, kuris varžovą V. Simuliką įveikė didele persvara – surinko beveik dvigubai daugiau balsų.

Suskaičiavus balsus 28 apylinkėse iš 34, už A.Viscoką balsavo 67,71 proc. rinkėjų, už V.Simuliką – 32,20 procento.

„Man teko matyti debatus, kuriuose dalyvavo kandidatai. Tai buvo humoro pro ašaras laida. Jei Šiauliai rado tik šiuos du vyrus, tai Šiaulių politika yra mirusi praeitame amžiuje, nes vienas šnekėjo visiškus niekus, o kitas stengėsi jį pralenkti niekų šnekėjimo srityje“, – kritikos kandidatams negailėjo politikos apžvalgininkas R. Valatka.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, Šiauliuose partijos priėjo liepto galą.

Be to, anot R. Valatkos, šie tiesioginiai merų rinkimai parodė, kad partijoms reikia ne vieno pirmininko ir penkių pavaduotojų, bet 60 žmonių, kurie „galėtų suregzti bent sakinį“.

„Tikiuosi, kad Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje vyks varžybos ne tarp dviejų kandidatų, bet 5-6, kuriuos iškels nacionalinės partijos, ir kurios dabar ieškos tinkamų žmonių. Iki šiol buvo taip, kad jei gabus žmogus atsirado partijoje, jį reikia nustumti, nes jis gali pretenduoti į kokį nors valdžios postą“, – specialioje LRT televizijos laidoje kalbėjo R. Valatka.

Politikos apžvalgininko manymu, po šių rinkimų partijų gyvenimas turėtų tapti įdomesnis, o per kitus tiesioginius merų rinkimus bus balsuojama ne tik dėl pasitikėjimo, bet ir kompentencijos valdyti miestą.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų