REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus penktadienį per atgailos pamaldas „24 valandos Viešpačiui“ sakytoje homilijoje paskelbė ypatingus jubiliejinius metus – svarbaus Vatikano susirinkimo 50-mečiui paminėti, ir pareiškė, kad Bažnyčia pasiryžusi toliau eiti reformų keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Šie jubiliejiniai metai, Šventieji Gailestingumo metai, prasidės gruodžio 8 dieną, Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventės dieną, ir tęsis iki 2016 metų lapkričio 20 dienos, Kristaus Karaliaus šventės, pranešė popiežius Pranciškus Šv.Petro bazilikoje per antrąsias savo pontifikato metines.

REKLAMA

Gruodžio 8-oji yra ir diena, kai prieš 50 metų, 1965-aisiais, baigėsi II Vatikano susirinkimas,

78-erių popiežius jubiliejinę datą pavadino „didžiai reikšminga, nes ji skatina Bažnyčią tęsti II Vatikano susirinkimo pradėtą darbą“.

Antrasis Vatikano susirinkimas reiškia vieną esminių Kataliku Bažnyčios istorijoje akimirkų – kai dvasininkų hierarchai sutiko, kad mąstysenos, kurios tvirtai laikytasi kelis šimtmečius, ir veiklos reikia atsisakyti, jeigu ši institucija nori likti svarbi antrojoje XX amžiaus pusėje.

REKLAMA
REKLAMA

Ir praėjus 50 metų, Bažnyčiai tenka spręsti panašią dilemų puokštę, kai esama skirtingų nuomonių, kaip į jas reaguoti ir kaip įveikti atotrūkį tarp to, ką ji oficialiai skelbia ir kaip daugelis jos pasekėjų iš tikrųjų gyvena.

Didžiulis skilimas požiūriuose į tai, kaip Bažnyčia turi elgtis su homoseksualiais, išsiskyrusiais ir kartu gyvenusiais nesusituokusiais tikinčiaisiais, pasireiškė per vyskupų sinodą 2014-ųjų spalį ir lapkritį; ši tema vėl bus svarstoma ateinantį spalį, kai Vatikane rinksis aukštieji dvasininkai.

Ankstesni ypatingi šventieji metai buvo 1983 metais, kai popiežius Jonas Paulius II paskelbė 1950-ųjų Kristaus mirties metinių minėjimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų