REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kremlius parodė Vladimirą Putiną

(papildyta 14.56)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurio neįprastai ilgas dingimas iš viešosios erdvės pastarosiomis dienomis smarkiai įsuko gandų malūną, susitiko su Aukščiausiojo Teismo teisėju. Tai penktadienį pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurio neįprastai ilgas dingimas iš viešosios erdvės pastarosiomis dienomis smarkiai įsuko gandų malūną, susitiko su Aukščiausiojo Teismo teisėju. Tai penktadienį pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimas įvyko V. Putino rezidencijoje Novo Ogariove netoli Maskvos, – tai savo tinklalapyje nurodė Kremlius. Taip pat jis paskelbė nuotraukų, kuriose V. Putinas matomas su teisėju Viačeslavu Lebedevu.

REKLAMA

„Jūs tikriausiai girdite kritikos, – be jos neįmanoma gyventi, – bet aš tikiu mūsų teismų sistemos fundamentaliais pagrindais, ir man atrodo, kad šis žingsnis – sujungti du teismus – turi padėti pagerinti teismų praktiką; kad mes, Rusijos piliečiai, jaustume, jog yra institucija, kuri iš tikrųjų gina jų teises“, – V. Putinas sakė per susitikimą su V. Lebedevu, kurio metu diskutavo apie teismų reformą.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį žurnalistams sakė, jog prezidentas sveikas, nors vienas šaltinis Kazachstano vyriausybėje nurodė, kad Kremliaus vadovas nusprendė atidėti vizitą toje šalyje – galbūt dėl pašlijusios sveikatos.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos valstybinė televizija pirmąkart per kelias pastarąsias dienas parodė prezidentą 

Rusijos valstybinė televizija penktadienį parodė reportažą, kuriame prezidentas Vladimiras Putinas matomas dirbantis savo rezidencijoje netoli Maskvos.

Kremliaus lyderis pasirodė viešumoje pirmąkart per kelias pastarąsias dienas, suteikęs peno gandams, kad jis susirgo arba buvo nušalintas kilus vidiniam konfliktui valdžios viršūnėse.

Televizija parodė V. Putiną savo kabinete Novo Ogariovo rezidencijoje, kur jis rengia daugelį susitikimų. Šįkart prezidentas susitiko su Aukščiausiojo Teismo teisėju Viačeslavu Lebedevu, su kuriuo kalbėjosi apie teismų sistemos reformą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilką kostiumą ir mėlyną raštuotą kaklaraištį dėvintis V. Putinas atrodė, kaip įprasta. Trumpame reportaže matyti, kaip jis linksi ir šypsosi kalbant V. Lebedevui. Taip pat buvo girdėti, kaip jis pasisakė apie teismų sistemą.

Šią savaitę turėjęs įvykti V. Putino vizitas Kazachstane buvo atšauktas, nepateikus jokių oficialių paaiškinimų. Taip pat buvo atšauktas susitikimas Maskvoje su Gruzijos separatistinio Pietų Osetijos regiono delegacija.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad V. Putino, kuriam dabar – 62 metai, sveikata yra gera ir kad jis dirba, kaip įprasta.

REKLAMA

Tačiau sprendimas atšaukti susitikimus paskatino gandų pliūpsnį Rusijos socialiniuose tinkluose, nors dauguma pagrindinių žiniasklaidos kanalų, kurie yra lojalūs Kremliui, vengė skelbti pranešimus šia tema.

Gandai sparčiai išplito Maskvos politiniuose sluoksniuose, kuriuose pastaruoju metu tvyrojo padidėjusi įtampa dėl Ukrainos krizės ir vasario 27 dieną įvykdyto Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo nužudymo.

Tačiau nebuvo jokių įrodymų, kad V. Putinas susirgo arba kad Kremliuje įvyko kokia nors krizė.

Gandų malūnas rinkų nepaveikė, o rublis pirmadienį šiek tiek sustiprėjo, kai centrinis bankas sumažino palūkanų normas vienu procentiniu punktu – šiek tiek mažiau, negu prognozavo kai kurie analitikai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų