REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos žvalgybos tarnyba identifikavo tris Rusijos diplomatus, kurie atvyko į šią šalį šnipinėti, pranešė ketvirtadienį Čekijos žiniasklaida, remdamasi anoniminiu vyriausybės šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Čekijoj leidžiamas savaitraštis „Respekt“ savo tinklalapyje nurodė, kad du iš šių įtariamųjų jau dirbo Prahoje, o trečiasis buvo beatvykstąs.

REKLAMA

Naujienų agentūros AFP paprašyta pakomentuoti Čekijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Michaela Lagronova nei patvirtino, nei paneigė šią žinią. „Mes nekomentuojame“, – pasakė ji.

Rusijos ambasados Prahoje atstovas Aleksejus Kolmakovas tiesiog nieko nepasakė apie tai.

Čekijos ambasadoriaus Maskvoje padėjėjas tik pažymėjo, kad pareigūnams nurodyta šia tema nekalbėti.

„Aš negaliu ir nenoriu to komentuoti“, – pridūrė jis.

Anot „Interfax“, Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba ketvirtadienį taip pat atsisakė komentuoti Čekijos žiniasklaidos pranešimus apie įtariamą trijų rusų diplomatų žvalgybinę veiklą Prahoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nekomentuojame šių pranešimų“, – sakė tarnybos spaudos biuro atstovas Sergejus Ivanovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Anksčiau Čekijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie sostinėje išaiškintus tris šnipinėjimu įtariamus rusų diplomatus. Taip pat pranešta, kad trys Rusijos pasiuntinybės darbuotojai jau išvyko iš Čekijos.

„Respekt“ irgi neatskleidžia, kuo kaltinami tie trys rusai. Nenorėdama bloginti santykių su Rusija, Praha tik atsisakė atnaujinti vizas dviem rusų diplomatams ir neišdavė vizos trečiajam, pažymi „Respekt“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų