REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

. Rusijos kariškiai ketvirtadienį pradėjo didelio masto pratybas, kuriose įvairiuose karo žaidimuose dalyvaus tūkstančiai karių visoje šalyje, taip pat ir Kryme bei pietiniame regione prie Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 8 tūkstančiai karių pradėjo pratybas, kurios vyks iki balandžio pradžios Rusijoje – taip pat ir pietuose bei Kryme, Armėnijoje ir nuo Gruzijos atplėštose srityse – Pietų Osetijoje bei Abchazijoje, nurodė Rusijos gynybos ministerija.

REKLAMA

Anot Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“, šios pratybos yra didžiausios pastaruoju laikotarpiu.

Juodojoje jūroje atskiras pratybas pradėjo ir Kryme bazę turinčios Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgos; jų karo lėktuvai imituoja atakas prieš raketnešius laivus.

Karo laivynas taip pat dalyvauja manevruose Tolimųjų rytų regione - Japonijos jūroje, bei šiaurėje – Barenco jūroje.

Vidurio Rusijoje apie 200 karių mokosi kariauti miesto sąlygomis, panaudodami tankus, šarvuočius „miestui šturmuoti“, – sakė gynybos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Vasarį Rusija surengė didžiules pratybas, kuriose dalyvavo keli tūkstančiai karių pasienyje prie Baltijos šalių, kurios ir taip nerimauja dėl savo buvusios sovietinės viršininkės veiksmų Ukrainoje.

Netrukus Jungtinės Valstijos sudalyvavo trijų mėnesių karinėse pratybose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, kuriose dislokavo apie 3 tūkstančius priešakinės linijos karių; taip norėta „ryžtingai pademonstruoti prezidentui (Vladimirui) Putinui ir Rusijai, kad mes galime veikti vieningai“.

Kaip pažymi NATO, V.Putinas pernai įsakė surengti iš anksto neplanuotas pratybas srityse greta Ukrainos; tada prie šios šalies rytinės sienos buvo sutelkta apie 40 tūkst. rusų karių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų