REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarėjant atsigauna ne tik gamta, bet ir darbo rinka. Vasario mėnesį darbo rinkai buvo būdingas didesnis laisvų darbo vietų skaičius, o taip pat ir mažėjantis besikreipiančiųjų dėl darbo skaičius. Paskutinį žiemos mėnesį darbo biržoje registravosi 20,8 tūkst. darbo ieškančių žmonių, o tai yra ketvirtadaliu mažiau nei sausį. Šalies įmonės per mėnesį pateikė beveik 22 tūkst. naujų darbo pasiūlymų – 12,6 proc. daugiau nei praėjusį mėnesį. Ypač aktyvūs buvo prekybos sektoriaus darbdaviai – jie įregistravo 21,5 proc. laisvų darbo vietų, pramonės darbdaviai – 19 proc., statybos – per 14 proc. ir transporto – per 9 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios profesijos išlieka paklausios darbo rinkoje? Lietuvos darbo biržos duomenimis, tai pardavėjai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojai, reklamos ir rinkodaros specialistai, lengvųjų automobilių vairuotojai, virėjai, administratoriai, siuvėjai ir dažytojai.

REKLAMA

Aktyviose darbo rinkos veiklose vasario mėn. dalyvavo 4 tūkst. bedarbių – 25 proc. daugiau nei sausį. Per mėnesį užimtumas suteiktas 20,1 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Palyginti su sausiu, profesinio mokymo dalyvių skaičius išaugo 36 proc. Jų įdarbinimą garantuoja tikslinės sutartys su darbdaviais, kurių siūlomoms darbo vietoms bus parengti reikalingi. Profesinį mokymą besirenkantys žmonės itin noriai renkasi tapti įvairių transporto priemonių vairuotojais, suvirintojais, virėjais, apdailininkais, siuvėjais – operatoriais, manikiūrininkais, apskaitininkais ir medkirčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 1 d. Lietuvos darbo biržos registre buvo 174,4 tūkst. bedarbių – 9,6 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Tai 34,2 tūkst. mažiau nei praėjusių metų analogišku laikotarpiu. Daugiausiai darbo neturinčių registruota Ignalinos – 17,7 proc., Alytaus r. – 16,7 proc. ir Lazdijų – 16,4 proc. savivaldybėse, mažiausiai – Elektrėnuose – 5,6 proc., Trakų r. – 5,6 proc. ir Šiauliuose – 6,1 proc. Tarp didmiesčių daugiausiai bedarbių buvo Panevėžyje – 9,2 proc.

Parengta pagal Lietuvos darbo biržos informaciją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų