REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ Pirmadienio vakare savo jėgas žodžių mūšyje vėl išbandė kandidatai į Šiaulių miesto merus – Artūras Visockas ir Valerijus Simulik. Debatų metu šiauliečiai užvertė kandidatus įvairiais klausimais. Nuo to, ką pastarieji paskirtų administracijos direktoriumi, iki to, kokias užsienio kalbas išmoktų, jei taptų miesto meru. Po diskusijų šiauliečiai tikino, kad vis dar negali apsispręsti, kuris iš kandidatų vertesnis mero kėdės, todėl pasiūlė idėją – vienam darbuotis sostinėje ir „išmušinėti“ pinigus Šiauliams, kitam – prižiūrėti, kad jie būtų teisingai paskirstyti miesto problemoms spręsti.

REKLAMA
REKLAMA

Kas taps administracijos direktoriumi?

Pirmadienio vakarą į debatus rinkosi gausus būrys šiauliečių. Pastarieji dar prie durų kalbėjosi, jog išrinkti miesto „gaspadorių“ sunku. Tačiau, girdi, bet kuriuo atveju miesto laukia naujovės, nes į mero kėdę pagaliau atsisės nepartinis žmogus. Kad būtų lengviau įvertinti kandidatus, šiauliečiai šiems žėrė gausybę klausimų. Kai kurie jų – jau ne kartą atsakinėti.

REKLAMA

Vienas tokių – kas gi atsisėstų į administracijos direktoriaus kėdę. Ilgametis Seimo narys V. Simulik savo pozicijos nekeitė. Esą dabar, kol dar nėra aiški valdančioji koalicija, apie konkretų žmogų kalbėti labai sudėtinga. Todėl jis išskyrė tik savybes, kuriomis turėtų pasižymėti šias pareigas užimantis žmogus: turėtų mokėti valdyti personalą, prisiimti asmeninę atsakomybę ir turėti teisinių žinių. Tuo metu A. Visocko teirautasi, ar tiesa, kad administracijos direktoriumi taptų jaunasis socialdemokratas Domas Griškevičius. Į mero kėdę pretenduojantis A. Visockas linktelėjo galvą, tačiau netrukus suskubo patikslinti, kad šis jaunuolis taptų ne administracijos direktoriumi, o vicemeru. Kandidatas pritarė savo oponentui, kad kol kas sunku pasakyti, kas galėtų užimti minėtas pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl praradome „Rail Baltica“ vėžę?

Netrukus klausimų lavina užgulė Seimo nario pečius. Šiauliečiai teiravosi, ką šis, būdamas Seimo nariu, nuveikė Šiaulių labui. Ar nesėdėjo sudėjęs rankų, kai buvo sprendžiamas „Rail Baltica“ geležinkelio vėžės likimas? V. Simulik pabrėžė, kad vienas Seimo narys, kad ir koks gražus ar protingas būtų, kalnų nenuvers. Todėl 2004 metais, girdi, buvo sukurta Šiaulių krašto bičiulių parlamentinė grupė, kuri kovoja dėl Šiaulių gerovės. Kad šis teiginys neatrodytų lyg tušti tauškalai, V. Simulik patikino, kad iškovota daug pinigų Šiaulių ligoninei, pakeisti kai kurių mokyklų ir darželių langai bei stogai, nuo Vilniaus ir Kauno „atmušta“ kai kurių mokyklų renovacija ir pan. „Čia tik keletas pavyzdžių. Baigdamas Seimo nario veiklą tikrai pateiksiu išsamią ataskaitą“, – tikino jis. V. Simulik teigė, kad nesėdėjo sudėjęs rankų ir dėl to, jog „Rail Baltica“ vėžė eitų ne per Panevėžį, o per Šiaulius. Tačiau nepaisant visų pastangų visas viltis, girdi, sužlugdė į susitikimą pakvietęs susisiekimo ministras. „Jis parodė dokumentus, ant kurių buvo padėti parašai Savivaldybės. Žodžiu, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius padėjo parašą ir nubraukė visą mūsų darbą, sutikdamas su studijų darytojų išvadomis, kad Panevėžys yra geriau nei Šiauliai“, – aiškino Seimo narys, paprašydamas, kad jo atsakymą papildytų A. Visockas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis suskubo patikinti, kad ši istorija susijusi tiek su viešuoju logistikos centru, tiek su Savivaldybės plėtros planu. „Ten yra aiškiai nurodyta, kad iš viešojo logistikos centro turi išeiti siaura geležinkelio vėžė, bet valdininkai techniniame projekte įrašė plačią rusiško standarto vėžę. Vadinasi, Vladas Damulevičius iš anksto žinojo, kad per Šiaulius siaura vėžė neis, bet niekam nieko nesakė. Iš tiesų vyksta velniai žino kas...“ – sakė jis, tačiau netrukus buvo sustabdytas debatų kuratoriaus, kad dėl laiko trūkumo turėtų kalbėti trumpiau. „Per daug pavojingai kalbu?“ – nusijuokė A. Visockas.

REKLAMA

Dėdės Vilniuje šiaip sau pinigų nedalija

Po šių pasisakymų šiauliečiai pareiškė, kad susidaro vaizdas, jog A. Visockas labiau susipažinęs su miesto problemomis nei V. Simulik. Tai gal mero kėdė jam – per didelis iššūkis? „Jeigu jūs manęs apie Seimo koridorius paklaustumėte, aš truputį daugiau, ko gero, pasakyčiau. Šiuo atveju iš tikrųjų A. Visockas yra aktyvus Tarybos narys, todėl jam ir privalu žinoti daugiau. Bet aš čia gyvenu. Ir nemanau, kad per mėnesį ar du nesužinosiu to, ką reikia žinoti merui ir mero komandai“, – teigė ilgametis Seimo narys.

REKLAMA

Kur buvę, kur nebuvę atkuto ir sporto entuziastai, teiraudamiesi, ar sportui Šiauliuose skiriama pakankamai lėšų. Kandidatų atsakymai ne itin nudžiugino šiauliečius – esą pinigų niekada neužteks, jog būtų patenkinti visų poreikiai. „Jei pataikaujant, galiu sakyti, kad skirsime daugiau. Bet taip nebus. Mieste populiarus komandinis sportas, kuriam reikia daug lėšų, o kur dar kultūra...“ – svarstė A. Visockas.

Aukso kalnų neprižadėjo ir V. Simulik, tačiau pareiškė, kad reikia stengtis pritraukti lėšų iš valstybės biudžeto. „Mes šitoje vietoje gal kiek skirtingai su A. Visocku mąstome, kad valstybė turi duoti ir duoda. Gal taip ir turėtų būti, bet jeigu niekas nekovos, tai tikrai neduos. Kitaip tariant, reikia patiems mokėti pasiimti pinigų iš Vilniaus. Dėdės Vilniuje jų šiaip sau tikrai nedalija“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išmoks ir kinų, ir kitas kalbas

Po tokių atsakymų šiauliečių galvose gimė idėja, kad kandidatai galėtų dirbti lyg duetas. Pavyzdžiui, daug patirties turintis V. Simulik neva galėtų vykti į sostinę „išmušinėti“ pinigus, o A. Visockas liktų Šiauliuose ir prižiūrėtų, kad lėšos būtų teisingai paskirstytos. „Tai mes su A. Visocku jau sutarėme, kad bet kokiu atveju jis prižiūrės mane, o aš – jį“, – juokėsi V. Simulik. „Bet kokiu atveju viskas bus gerai“, – pridūrė A. Visockas.

Po šių juokelių salėje pasigirdo frazė: „Tai už ką tada balsuoti?“. Norėdami lyg riešutus išgliaudyti kandidatus į merus, šiauliečiai teiravosi, kokias užsienio kalbas šie moka ir ar tapę meru nesusigundytų išmokti daugiau kalbų. Kandidatai ir toliau neprarado geros nuotaikos, tikindami, kad išmoks ir kinų, ir kitas užsienio kalbas. „O jei klausimas buvo apie tai, kokias kalbas moku, tai šiek tiek moku anglų kalbą. Mokykloje buvo aukščiausi įvertinimai. Dabar jau tokie nebebūtų, bet pamažu išmokčiau. Grįžta atmintis. O šiaip visus reikėtų paraginti mokytis lietuvių kalbos, juk labai graži kalba“, – sakė A. Visockas. Jį papildė V. Simulik: „Iš tiesų. Todėl aš tikriausiai geriausiai kalbu šiaulietiškai. Net Seime man sako: „Nu tu gryns šiaulietis“.

Tokiomis smagiomis nuotaikomis debatai ir baigėsi. Po renginio pakalbinti kai kurie šiauliečiai sakė, kad vis dar sunku apsispręsti, ką pasodinti į mero kėdę. Todėl iki savaitgalio esą dar reikės gerokai pasukti galvą. Tuo metu kiti sakė, kad savo favoritą jau turi.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų