REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kadangi pastaruoju metu kaip premjeras valstybinio darbo nelabai dirbate, rūpinatės tik savo partijos rinkimų kampanija, tai mano pirmas klausimas – kaip sekasi?“ – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime kreipdamasis į ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių teiravosi opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

„Rinkimų kampanija neužsiiminėju. Kiek aš atsimenu, jūs,  kaip opozicijos lyderis, televizijos ir radijo laidose dalyvaudavot. Darbo valandomis kalbėdavot. Aš konkrečiai pastaruoju metu buvau Varėnoje, bet po darbo valandų“, – atrėžė A. Butkevičius.

Jis pridūrė, kad po Lietuvą važinės ir toliau: „Susitikinėsiu su žmonėmis, gilinsiuos į jų problemas, nes premjeras yra visos Lietuvos. (…) Jeigu norite, galite prisijungt. Kita kelionė numatyta – Biržai, Kupiškis. Kalbėsim apie regioninę plėtrą.“

„Jūs galėtumėt pasigilint, kokios yra premjero darbotvarkės ir ką Vyriausybė veikia. Žinot, yra padaryta tokia Vyriausybės dvejų metų ataskaita – įvertinta, kokios priemonės įgyvendintos, ir palygintas ankstesnių Vyriausybių darbas. Tai žinokit, viršija ne procentais, bet kelis kartus“, – pridūrė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau A. Kubiliaus toks premjero atsakymas akivaizdžiai netenkino. „Premjere, kažkaip jūs kompleksuojat. Tiek laiko skyrėte analizuoti, kiek jūs daug padarėte, lyginant su mūsų Vyriausybe. Gal jūs padėkit dirbt, tai nereikės analizuoti“, – premjerui atrėžė opozicijos lyderis per pirmąją Seimo pavasario sesijos Vyriausybės valandą.

REKLAMA

,,Z. Vaigauskas nėra dievas", bet kontrolė buvo griežta 

„Kiek Vaigausko buvimas Rinkimų komisijos pirmininku jūsų partijai papildomai davė balsų?“ – teiravosi  A. Kubilius premjero A. Butkevičiaus ir pabrėžė, kad būtent Socialdemokratų partijos pirmininkas lėmė, jog ne kartą kritikuotas Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas ir toliau eina pareigas.

„Jūs 2013 metų pabaigoje, būdamas partijos pirmininku, lėmėte tai, kad jūsų partija priėmė sprendimą grąžinti poną Vaigauską į Rinkimų komisijos pirmininko postą. Rezultatas toks, kad toliau vyksta balsų pirkimai“, – sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaigauskas nėra dievas. Jei jūs kalbate apie balsų pirkimą ir jei lyginsime su kuriais nors kitais rinkimais, tai reikia įvertinti, kad per šituos rinkimus šita Vyriausybė kaip tik ir dirbo su teisėsaugos institucijomis, labai atsakingai pasiruošė, kad būtų griežta kontrolė. Ir aš dėkoju vidaus reikalų ministrui, Policijos departamentui, kuris dėjo didžiules pastangas užkirsti kelią (…) rinkimuose pirkt balsus“, – atkirto A. Butkevičius per Vyriausybės valandą Seime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų