REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo to ką, kiek ir kaip valgome ir geriame, priklauso mūsų gyvenimas. Ir ne tik mūsų, bet ir daugybės kitų žmonių ir net ateities kartų. Kaip tai? Iš tiesų, nuo to kaip esame įpratę maitintis, priklauso kaip mes jaučiamės.

REKLAMA
REKLAMA

Kokią mylimąją ar mylimąjį susirasime? Kokią karjerą padarysime? Kokiomis ligomis ateityje susirgsime? Kiek metų gyvensime? Taip pat, nuo mūsų mitybos įpročių priklauso kaip keisis Žemės klimatas. Ar reikės pastatyti daugiau skerdyklų? Ar skurstantys žmonės galės įpirkti brangų maistą?

REKLAMA

„Vilniaus universiteto mokslininkai atliko Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimą. Pasirodo, mes maitinamės labai nesveikai. Valgome per riebiai ir per daug. Apie 20-30 procentų per daug. Energijos tvermės dėsnis - paprastas. Energija iš niekur neatsiranda ir niekur neišnyksta. Taigi, mūsų organizmas energiją pradeda saugoti riebalų pavidalu. Mes tunkame. Auga svoris. Širdies ir kraujagyslių sistemos ligos sudaro maždaug 55-56 procentus visų ligų. O didžiosios dalies šių ligų įmanoma išvengti“, sakė jaunieji mokslo populiarintojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų