REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau tradicija tapęs unikalus festivalis, pritraukiantis pilnas žiūrovų sales, vėl atskuba į Lietuvą. Šių metų festivalio renginiai vyks:

 Jau tradicija tapęs unikalus festivalis, pritraukiantis pilnas žiūrovų sales, vėl atskuba į Lietuvą. Šių metų festivalio renginiai vyks:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio muzikiniame teatre kovo 21 d. Kauno Filharmonijoje kovo 22 d. Vilniuje (rusų dramos teatre) kovo 24, 25 d.

REKLAMA

Koncerto dienos rytą kiekviename mieste atlikėjai ves kūrybines laboratorijas mušamaisiais instrumentais. Pamokas ves Kai Stensgaard (Danija), Arvydas Vainius, Javier Nandayapa (Meksika).

Festivalio ypatingas svečias Kai Stensgaard (Danija) pripažintas kompozitorius atlikėjas grojantis šešiomis lazdelėmis. Jo metodinė knyga “Grojimas šešiomis lazdelėmis” labai populiari visame pasaulyje perkusininkų tarpe. Atlikėjas koncertuoja Europoje, JAV, Puerto Rike, Čilėje, Meksikoje, Argentinoje. Jo parašytas “Meksikietiškas koncertas” populiarus visame pasaulyje ir yra atliktas pačių geriausių atlikėjų. Kai Stensgaard įrašęs septynias kompaktines plokšteles, kuriose dalyvavo ir džiazo saksofonininkas Jacob Mygind, Charlotte Halberg. Jo kompozicijose galima išgirsti ir Centrinės Amerikos, bei kitų pasaulio šalių liaudies muziką.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekėme su Kai Stensgaard telefonu:

Kas Jums yra Lietuva?

Apie Lietuvą daug girdėjau, labai palaikiau ją Lietuvos atgimimo metu. Draugai pasakojo, kad tai labai gražus kraštas, kuriame nuostabios lygumos, daug žalios gamtos. Girdėjau atsiliepimus ir apie Vilniaus senamiestį, bet mačiau tik nuotraukose, labai noriu jį aplankyti. Taip pat noriu pamatyti istorinę Lietuvos sostinę Kernavę.

Kaip gimė idėja sukurti instrumentą aliufoną?

Idėja nebuvo sudėtinga, svarbiausia turėti draugų kurie padėtų tai įgyvendinti ir palaikytu kūrybiniame kelyje. Tiesiog gavau dovanų aliuminį indą (dubenėlį), neatsilaikiau per jį nestuktelėjęs lazdele. Išgirdęs garsą pajaučiau koks tai būtų instrumentas, jei tokie dubenėliai būtų suderinti, ir jų būtų ne vienas, o visa gama. Labai laukiu susitikimo Lietuvoje su žiūrovais, kurie pamatys šio instrumento magiškas ir beribes galimybes. 2011, jis ir inžinierius Michael Hansen, išrado naują perkusinį instrumentą, vadinamą aliufone. Tai yra naujas instrumentas, kuris gali būti naudojamas kaip solinis. Jo grojimo principas ir technika panaši kaip vibrofono, marimbos. Pasaulio kompozitoriai jau pradėjo rašyti jam muziką. Kompozitorius Anders Koppels parašė “Concerto for aluphone & Orchestra”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai Stensgaard groja solinius rečitalius, kuriuose taip pat naudoja šį instrumentą kaip solinį. Kauno valstybinėje filharmonijoje ir Lietuvos rusų dramos teatre klausytojai turės galimybę pirmą kartą išgirsti šį instrumentą. Kai Stensgaard atliks naują kūrinį aliufonui, marimbai ir pučiamųjų orkestrui “Mylimas drugelis”. Orkestrui diriguos Aleksandras Šimelis.

Koncertai vyks: kovo 21 d. Panevėžio muzikiniame teatre – Bilietai.lt kovo 22 d. Kauno filharmonijoje - Tiketa.lt kovo 24, 25 d. Vilniaus rusų dramos teatre – Bilietai.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų