REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos irklavimo komanda pirmadienį išskrido į antrąją pasirengimo 2015 metų sezonui stovyklą Graikijoje. Prie pirmoje stovykloje sportavusių 9 irkluotojų prisijungė dar trys – Armandas Kelmelis, Dovydas Nemeravičius ir Dominykas Jančionis. Graikijoje 17-ąjį gimtadienį sutiksiantis A. Kelmelis ir D. Nemeravičius, kuriam metų pabaigoje jau sukaks 19 metų, pernai pasaulio jaunių (U-18) irklavimo čempionate Hamburge iškovojo sidabrą. Vis dėlto, D. Nemeravičius šiemet tarp jaunių varžytis nebegali, tad sėkmingą įgulą tenka išardyti. D. Nemeravičius ir D. Jančionis sudarys konkurenciją Vytautui Lapatiukui, Martynui Džiaugiui, Aurimui Adomavičiui ir Žygimantui Gališanskiui naujai formuojamoje vyrų porinio irklo (M4x) keturvietėje įguloje.

REKLAMA
REKLAMA

„Armandas yra jauniausias, vis dar jaunių amžiaus grupėje, tad jo keturvietėje greičiausiai nebus. Dovydas ir Dominykas turi šansų, jei pasirodys gerai“, – pasakojo rinktinės vyriausias treneris Mykolas Masilionis.

REKLAMA

Buvusio irkluotojo teigimu, keturvietėje gali būti iki šešių sportininkų – niekada nežinosi, ar kuris nors nepatirs traumos, nesusirgs. „Kas nepateks į keturvietę, dalyvaus kitose varžybose, irkluos kitokias valtis. Jų darbas nenutrūks, dirbs visą sezoną, treniruosis“, – teigė M. Masilionis, pridūręs, kad keturvietės sudėtis gali pasikeisti ir vėliau, jau sezono metu.

Pirmoji stovykla netoli Atėnų vyko vasario 9 – kovo 2 dienomis, tačiau treniruotes iš pradžių kaustė sniegas ir šaltis. Vis dėlto, vėliau oras pasitaisė ir sportininkai galėjo lįsti laukan ir sėsti į valtis. „Jei tik oras leis, dabar pasirengimas jau vyks tik ant vandens. Jau ir praėjusioje išvykoje oras buvo pasitaisęs, vien irklavome. Stovykla bus ilgesnė nei pirmoji, tad bus sunkesnė. Paskutinę savaitę kelsimės į Italiją, kur turėsime pirmąsias sezono varžybas – Pjediluko regatą“, – artimiausius sportininkų planus atskleidė M. Masilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 10-12 dienomis Italijoje vyks pirmosios šio sezono varžybos – Pjediluko regata. Pastarojoje Lietuvos irkluotojai tarp nugalėtojų ir prizininkų patenka jau ne vienerius metus. Po varžybų Italijoje visi trims savaitėms grįš į Lietuvą, kur gegužės pradžioje vyks kvalifikacinė regata. Joje sportininkai atsirenka į komandas Europos čempionatui, prieš kurį bus surengta dar viena dviejų savaičių stovyklą Graikijoje. Europos čempionatas šiemet vyks Lenkijos mieste Poznanėje gegužės 29-31 dienomis. Prieš tai, gegužės 23-24, jauniai irkluos Europos jaunių čempionate Čekijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų