REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus pavasariui atkunta įvairių sporto renginių organizatoriai. Šiltuoju sezonu beveik kiekvieną savaitgalį vyksta įvairiausi sporto renginiai. Vis dažniau masinėse – bėgimo, dviračių varžybose aktyviai dalyvauja didelių įmonių, tarp jų ir bankų komandos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbinti Lietuvoje veikiančių didžiųjų bankų atstovai vienbalsiai tvirtina – darbuotojų poreikis sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį akivaizdžiai auga. Bankai nevengia investuoti į sporto, aktyvų gyvenimo būdą propaguojančius renginius tiek organizacijos viduje, tiek išorėje. Ar tai – apsimoka?

REKLAMA

Maratono rėmimas padidino „Danske Bank“ vardo žinomumą

Prieš trejus metus „Danske Bank“ tapo pagrindiniu Vilniaus maratono rėmėju. Iki tol kiek daugiau nei du tūkstančius bėgimo entuziastų rinkęs masinis bėgimas per tą laiką išaugo į didžiausią bėgimo šventę Lietuvoje. Pernai rugsėjį vykusiame „Danske Bank Vilniaus maratone“ dalyvavo daugiau nei 12 tūkstančių bėgikų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

„Danske Bank“ Komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta teigia, kad remdamas bėgimo šventę bankas stengiasi kurti pridėtinę vertę visuomenei, klientams, darbuotojams, o kartu ir banko įvaizdžiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimų duomenimis, maratono rėmimas padeda banko įvaizdžiui. Pernai po maratono atlikus gyventojų apklausą paaiškėjo, kad trečdalio jų nuomonė apie „Danske Bank“ po šio renginio pagerėjo, o banko žinomumas tikslinėje grupėje išaugo 13 procentinių punktų. Pastaraisiais metais „Danske Bank“ organizacija Lietuvoje labai plečiasi, priimame šimtus naujų darbuotojų. Per atrankas paklausę, ką jie žino apie banką, labai dažnai sulaukiame atsakymo, kad tai yra maratoną remiantis bankas“, – pastebi V.Lopeta.

Per trejus metus, kai bankas tapo maratono rėmėju, ženkliai padaugėjo ir sportuojančių banko darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jau nuo pirmų metų į „Danske Bank Vilniaus maratoną“ gausiai registravosi ne tik Lietuvoje, bet ir visoje „Danske Bank“ grupėje dirbantys bėgimo entuziastai. Praėjusiais metais įvairiose maratono distancijose bėgo apie 200 mūsų darbuotojų. Kitaip tariant, beveik ketvirtadalis organizacijos“, – skaičiuoja banko atstovas.

„SEB“ kolektyvui – galimybė sportuoti darbe

Aktyviai viešuose sporto renginiuose dalyvauja ir „SEB“ banko kolektyvas. Bankas neapsiriboja tik išorės renginiais – kasmet visų padalinių darbuotojams yra organizuojama vasaros sporto ir pramogų šventė. „SEB“ banko Personalo departamento direktorės Indrės Bartulytės-Užupės teigimu, paprastai šiame renginyje dalyvauja apie 70 procentų darbuotojų.

REKLAMA

Vasaros šventė, kurioje tradiciškai žaidžiamas lauko tenisas, krepšinis, tinklinis, vykdomos estafetės bei darbuotojai įtraukiami į kitus aktyvius žaidimus, yra viena iš priemonių didinti darbuotojų motyvaciją, skatinti komandinį darbą ir kūrybiškumą.

„Be vasaros šventės, pernai metais banke dar rengėme „Sveikatos savaitę“. Jos metu organizavome įvairias paskaitas apie fizinę bei psichinę sveikatą, siūlėme darbuotojams išbandyti pačius įvairiausius užsiėmimus: įvairių stilių šokius, intensyvias „Insanity“ treniruotes, ėjimą su šiaurietiškomis lazdomis ir

REKLAMA

kt. Visi darbuotojai galėjo nemokamai išbandyti treniruotes ir sporto klube“, – pasakoja I.Bartulytė-Užupė.

„SEB“ banko vadovybė taip pat suteikia personalui galimybę sportuoti ir pačiame banke. Per pietų pertraukas ar iš karto po darbo valandų vyksta kalanetikos, jogos užsiėmimai už kuriuos darbuotojai moka patys, tačiau bankas padeda surengti tokius užsiėmimus banko patalpose.

„Norime investuoti į gerą darbuotojų savijautą. Juk daugelis kasdien praleidžiame daug laiko sėdėdami, dirbame su kompiuteriais. Todėl norime, kad darbuotojai atrastų tai, kas jiems padeda geriau pailsėti, atgauti jėgas ir energiją. Mano nuomone, judėjimo ir aktyvumo skatinimas svarbus ir vertingas labai daugeliu aspektu tiek pačiam žmogui, tiek organizacijai, kurioje jis dirba, tiek šeimai ir visai visuomenei”, – sako „SEB“ banko atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Swedbankas“: sportas padeda stiprinti komandą

„Swedbanko“ oranžiniai baltais marškinėliais vilkinti komanda ypač aktyvi dviračių lenktynėse, pernai bankas rėmė ir vieną didžiausių bėgimų laikinojoje sostinėje – Kauno pusmaratonį. „Swedbank“ viešųjų reikalų vadovė Guoda Lomanaitė pasakoja, kad „Swedbanko“ komandos aktyviai dalyvauja ir komandinių sporto šakų – įmonių futbolo bei Tarpbankiniame krepšinio turnyruose.

„Dalyvavimas įvairiuose sporto renginiuose pirmiausiai susijęs su darbuotojų aktyvumu ir įsitraukimu. Taip pat tai yra galimybė sutelkti kolektyvą bendroms veikloms, smagiai praleisti laiką. Žinoma, didesnės komandos dalyvavimas prisideda ir prie kompanijos matomumo visuomenėje. Pavyzdžiui, bankas kviesdamas darbuotojus ar klientus dalyvauti sporto šventėse, dovanoja sportinius marškinėlius“, – sako G.Lomanaitė.

REKLAMA

Banko atstovė pastebi, kad dalyvavimas sporto renginiuose labai padeda ne tik stiprinti komandos dvasią, bet ir tvirtina ryšius tarp pačių darbuotojų.

„Siekiant sportinių tikslų taip pat reikalingas planavimas, pasiruošimas, užsispyrimas, įvertinimas – tad daugelis elementų yra sutinkama ir kasdienėje darbo aplinkoje. Vis daugiau procesų ir užduočių remiasi komandiniu darbu, tad mokėjimas įsiklausyti ir suprasti kitus narius – ar sporte, ar darbe – itin vertingas. Į tai verta investuoti“, – neabejoja G.Lomanaitė.

Naujovė Lietuvoje – bendra įmonių šventė

Septynerius metus gyvuojančių, didžiausių Baltijos šalyse miesto multisporto varžybų „Vilnius Challenge“ organizatorius Vytenis Benetis neabejoja, kad įmonių investicija į sporto renginius – dažnais atvejais atsiperka. Pasak jo, sportas yra vienintelė pasaulio kalba, kuria visi puikiai susikalba, taip pat tai – puiki komandos formavimo priemonė.

REKLAMA

V.Benetis pastebi, kad „Vilnius Challenge“ organizatoriai kasmet sulaukia prašymų iš didžiųjų Lietuvos įmonių suorganizuoti sporto iššūkius, kurie padėtų formuoti komandą, stiprinti jos dvasią ir būtų neeilinis iššūkis darbuotojams.

„Vilnius Challenge“ yra visuomeninis projektas, tačiau nuolat jausdamas panašaus renginio poreikį su verslui svarbiais elementais, iškėliau tikslą rasti tinkamą formatą. Ir man pavyko. Sutartis pasirašyta – šiemet į Lietuvą atvežame net 16 metų tradiciją turinį renginį „Hercules Trophy“. Tai – bendra įmonių sporto ir pramogų diena, kurioje yra visko: sporto, linksmybių, galimybių konkuruoti ir neformalioje aplinkoje užmegzti naujų verslo ryšių“, – pasakoja V.Benetis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Hercules Trophy“ sporto ir pramogų šventės vyksta tokiuose megamiestuose kaip Niujorkas, Dubajus, Sidnėjus, Madridas, ten įmonių jau nereikia įtikinėti, kodėl verta dalyvauti. V.Benetis pasakoja, kad toks renginys vyks pirmąjį kartą, todėl verslo atstovai dar nežino ko tikėtis ir dažnai klausia: o kuo tai skirtis nuo dar vienos įmonių sporto šventės?

„Mano atsakymas labai paprastas. Pirmiausiai – visos rungtys yra unikalios, o kad komandos nariai jas galėtų atlikti – neturi būti super atletais. Diena suplanuota taip, kad įmonės komandos, kurią sudaro 5-7 žmonės, turėtų įveikti ne tik 12 sporto ir loginių užduočių, bet ir turėtų galimybę stiprinti savo komandą, konkuruoti, bet tuo pačiu ir galėtų neformalioje aplinkoje pabendrauti su partneriais, potencialiais klientais ar senais konkurentais“, – sako V.Benetis.

Bendra įmonių sporto ir pramogų šventė „Hercules Trophy“ vyks gegužės 16 dieną Europos Centro Golfo Klube. Šiandien jau daugiau nei 30 įmonių yra pareiškusios norą dalyvauti iššūkyje. Šiemet numatyta, kad „Hercules Trophy“ riba – 96 komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų