REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Rusija iš smogikų grupuočių suformavo Novorosijos armiją (nuotr. SCANPIX)

Rusija iš smogikų grupuočių suformavo Novorosijos armiją

Prorusiškų smogikų vadovybė, pasinaudojusi paliaubomis, suformavo bendrą Novorosijos armiją. Tai pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ vadas Dmitrijus Tymčukas.

Prorusiškų smogikų vadovybė, pasinaudojusi paliaubomis, suformavo bendrą Novorosijos armiją. Tai pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ vadas Dmitrijus Tymčukas.

REKLAMA

„Dabar jie jau yra sukūrę bendrą vadovavimo sistemą vadinamajai Novorosijos armijai. Nepaisant skirtumų okupuotose DLR ir LLR teritorijose, jų kariniai daliniai šiuo metu jau performuoti ir turi aiškią struktūrą. Suformuotas operatyvinis ir administracinis valdymas, sukurtas pagal bendrą planą. Kalbant aiškiau, „paliaubų“ metu Rusijos Federacijos karinė vadovybė įvykdė LLR ir DLR banditų grupuočių ir rusų samdinių reformą pagal bendrą vadovavimo sistemą – pavertė juos gana pajėgia armija“, – rašoma tinklaraštyje.

Pasak eksperto, smogikų vadovybė reformas vykdo ir armijos sandėliuose.

„Pastarąją savaitę pastebėtas kovinių mašinų judėjimas – nuo 30 iki 80 vienetų per parą: tiek iš vieno dalinio į kitą, tiek ir iš Rusijos Federacijos į okupuotą Donbaso teritoriją“, – rašo D. Tymčukas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Tymčukas taip pat apkaltino separatistus dėl paliaubų pažeidimų. Jo teigimu, tęsiasi kariuomenės apšaudymas granatsvaidžiais, minosvaidžiais, kita artilerija. 

REKLAMA

Ukrainos prezidentas sako, kad nuo vasario 15-osios paliaubų žuvo jau 64 kariai

Po paliaubų tarp Kijevo ir prorusiškų sukilėlių, kurios buvo pasiektos beveik prieš mėnesį, Ukrainoje jau žuvo 64 kariai. Tai pirmadienį pranešė šalies prezidentas Petro Porošenka.

„Šešiasdešimt keturi kariai žuvo nuo vasario 15 dienos“, – interviu Ukrainos valstybinei televizijai sakė P. Porošenka, paminėdamas datą, kai Baltarusijos sostinėje buvo pasirašytas Maskvos remtas taikos susitarimas.

Šalies vadovas nurodė, kad per kruviną prorusišką sukilimą, kuris rytinėje Ukrainoje kilo beveik prieš 11 mėnesių, iš viso jau žuvo 1549 ukrainiečių kairiai.

REKLAMA
REKLAMA

Nesileisdamas į detales P. Porošenka taip pat paskelbė antradienį susitiksiantis su savo, kaip jis pats pavadino, karo kabinetu, kad aptartų „svarbius sprendimus“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų