REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulėtekio bibliotekoje sutiktas „radistas“ Rolandas Mackevičius neatrodė nusiteikęs skaityti knygas. Anaiptol – jis miklino rankas lankstydamas popierinius lėktuvėlius, laidydamas juos bibliotekos erdvėse ir matuodamas savo pasiekimus metru bei chronometru, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Priremtas prie sienos R. Mackevičius prisipažino, kad įtemptai ruošiasi tarptautiniam popierinių lėktuvėlių čempionatui „Red Bull Paper Wings“. Tiesa, radijo ir televizijos laidų vedėjas atrankinėse čempionato varžybose Kaune ir Vilniuje ne konkuruos su kitais pilotais, bet veiks tai, ką moka geriausiai – diriguos paradui.

REKLAMA

„Red Bull Paper Wings“ – tai studentams skirtos, bet visiems „prijaučiantiems“ atviros popierinių lėktuvėlių varžybos, organizuojamos visame pasaulyje. Lietuvoje bus rengiami trys nacionaliniai kvalifikacijos etapai: po vieną Klaipėdoje (kovo 24 d.), Kaune (kovo 25 d.) ir Vilniuje (kovo 26 d.), o jų laimėtojai susikaus Lietuvos finale (Vilniuje, kovo 26 d.).

Paskutinis „Red Bull Paper Wings“ etapas – Austrijoje gegužės 8-9 dienomis vyksiantis pasaulio finalas, į kurį atstovauti šaliai keliaus ir geriausi Lietuvos pilotai.

REKLAMA
REKLAMA

Popierinių lėktuvėlių pilotai tiek nacionalinių kvalifikacijų metu, tiek pasaulio finale kausis trijose rungtyse – ilgiausio laiko ore, didžiausio nuotolio bei figūrinio skraidymo. Norint būti išties geriausiu, reikės įveikti tokius pasaulio rekordus: ilgiausias išbuvimas ore – 29,2 s, didžiausias nuotolis – 69,14 metro. Tai daugiau, nei broliai Wrightai įveikė pirmuoju skrydžiu žmonijos istorijoje.

Dar yra laiko pasitreniruoti tiek lėktuvėlių lankstyme, tiek jų leidime, o patirties jau turintis R. Mackevičius žadėjo pakonsultuoti visus, užsiregistravusius į atrankines varžybas iš anksto. Tai padaryti galima „Red Bull Paper Wings“ tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų