REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VRK priėmė sprendimą dėl rinkimų rezultatų Trakuose

papildyta E. Masiulio komentaru (atnaujinta 15.00)

 

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį nusprendė dėl pažeidimų naikinti savivaldybės tarybos ir mero rinkimų rezultatus Trakuose.

 

Nuspręsta, kad rinkimai čia vyks iš naujo, juos numatoma surengti birželio 7 dieną.

Trakuose aiškinamasi dėl šimtų išankstinio balsavimo vokų pažeidimo, be to, tiriami galimi papirkimo atvejai.

VRK narys Rokas Stabingis posėdyje sakė, kad bent 444 vokai su iš anksto balsavusių rinkėjų biuleteniais buvo atplėšti ir vėl užklijuoti. Tuo metu VRK narė Svetlana Misevičienė teigė, kad, iš teisėsaugos gautais duomenimis, Trakuose galėjo būti papirkti 900 - 1000 ar daugiau asmenų.

VRK turimais duomenimis, teisėsauga šiuo metu vykdo penkis ikiteisminius tyrimus dėl pažeidimų per rinkimus Trakuose. Viename iš jų šeši Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatai į Trakų rajono savivaldybės tarybą įtariami organizavę rinkėjų balsų pirkimą. Vilniaus apygardos prokuratūros prašymu jau anksčiau šią savaitę VRK panaikino šių kandidatų teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas žurnalistams sekmadienį teigė, kad Trakuose padarytus pažeidimus VRK pripažįsta šiurkščiais.

„Tai reiškia, kad rinkimų rezultatai pripažįstami negaliojančiais ir rinkimai rengiami iš naujo“, - sakė Z.Vaigauskas.

REKLAMA

„Bus iš naujo registruojami kandidatai, iš naujo sudaroma apygardos rinkimų komisija. Klausimas kyla dėl lėšų, tai turiu pasakyti, kad tai, kad pirmajame rinkimų rate pavyko išrinkti 19 merų, sutaupė mums tokiu būdu rinkėjai nemažai pinigų, tai iš valstybės biudžeto prašyti papildomai lėšų mes kol kas neplanuojame“, - aiškino VRK pirmininkas.

Anot jo, birželio 7-ąją turėtų vykti ir rinkimai į Seimo narių vietas, jei jos atsilaisvintų vienmandatėse apygardose rinktiems parlamentarams tapus merais.

 

E. Masiulis: VRK sprendimas rengti pakartotinius rinkimus Trakuose – logiškas ir sveikintinas

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas dėl galimų šiurkščių pažeidimų surengti pakartotinius rinkimus Trakuose – logiškas ir sveikintinas, – sako Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikiname šį principinį VRK sprendimą. Gerai, kad VRK jį priėmė toliau neatidėliojant ir nelaukiant antrojo rinkimų turo. Negalima toleruoti net ir galimo rinkėjų balsų pirkimo fakto – šioje vietoje negali kilti nė menkiausių abejonių dėl rinkimų sąžiningumo ir skaidrumo. Dėkojame tiems Trakų krašto gyventojams, kurie per savivaldos rinkimus jau parėmė Liberalų sąjūdį. Kviečiame juos skirti savo balsą ir pakartotiniuose rinkimuose, kurie, VRK ir teisėsaugos pagalba, turės būti surengti nepriekaištingai“, - teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis.

Liberalai kovo 5-ąją kreipėsi į VRK su prašymu anuliuoti savivaldos rinkimų Trakų rajone rezultatus ir skelbti šiame rajone naujus rinkimus, užtikrinant skaidrų jų organizavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trakų rajono merė Edita Rudelienė sako, kad yra pasirengusi dalyvauti pakartotiniuose rinkimuose. „Liberalams per pirmąjį savivaldos rinkimų turą savo balsą skyrė daugiau kaip 4 tūkstančiai Trakų krašto žmonių. Jų pasitikėjimas yra paskata tęsti pradėtus darbus“, - teigė E. Rudelienė.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų