REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje dėl Boriso Nemcovo nužudymo apklausti penki įtariamieji

Teisme apkaltinti du vyrai (atnaujinta 15.40)

Rusijos tyrėjai sekmadienį apklausė penkis įtariamuosius dėl Boriso Nemcovo įžūlaus nužudymo, kurio motyvai vis dar neatskleisti.

Rusijos tyrėjai sekmadienį apklausė penkis įtariamuosius dėl Boriso Nemcovo įžūlaus nužudymo, kurio motyvai vis dar neatskleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Opozicijos aktyvistas B.Nemcovas buvo nušautas vasario 27-ąją prieš vidurnaktį Maskvos centre, kai su drauge ėjo per Didįjį Maskvos upės tiltą netoli Kremliaus.

REKLAMA

Įtariamieji buvo areštuoti kiek daugiau nei savaitė po to, kai prezidento Vladimiro Putino kritikui B.Nemcovui buvo keturis kartus šauta į nugarą.

Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas sekmadienį „Twitter“ parašė, kad komitetas paprašė Maskvos teismo patvirtinti „penkių žmonių, susijusių su Boriso Nemcovo nužudymu, areštą“.

„Tyrimai tęsiasi“, – pridūrė jis.

Rusijoje įtariamieji laikomi 48 valandas, o paskui teismas sprendžia, ar oficialiai pratęsti jų sulaikymą. Įtariamieji teisme turėjo pasirodyti sekmadienį, tačiau nebuvo aišku, ar visi.

REKLAMA
REKLAMA

Informacijos apie penkto įtariamojo tapatybę nebuvo, bet pirmieji keturi, kaip pranešė valstybinė žiniasklaida, yra iš neramaus Šiaurės Kakazo regiono, kur Rusija kariavo du karus su čečėnų sukilėliais ir kur saugumo pajėgos toliau susiremia su islamistų sukilėliais.

Federalinė saugumo tarnyba (FST) ir Tyrimų komitetas drauge aiškinasi šią žmogžudystę, kurią V.Putinas pasmerkė kaip provokaciją, ir šeštadienį paskelbė apie Zauro Dadajevo bei Anzoro Gubaševo sulaikymą.

Ingušijos saugumo tarybos sekretorius Albertas Barachojevas valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad tie vyrai buvo sulaikyti greta Čečėnijos esančioje Ingušijoje, drauge su A.Gubaševo jaunesniuoju broliu ir dar vienu vyru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės naujienų agentūros pranešė, kad Z.Dadajevas buvo vieno bataliono, susijusio su Čečėnijos vidaus reikalų ministerija, vado pavaduotojas, o A.Gubaševas dirbo vienai saugumo kompanijai Maskvoje.

Tačiau nepaskelbta jokios informacijos apie galimą motyvą, dėl kurio tie vyrai galėjo nužudyti charizmatiškąjį opozicijos lyderį. Jo sąjungininkai mano, kad nužudymą užsakė aukščiausi vyriausybės sluoksniai, pasiryžę nutildyti disidentus. Toks įtarimas buvo kategoriškai neigiamas.

Z.Dadayevo motina buvo priblokšta sūnaus arešto.

„Negaliu tuo patikėti. Jis negalėjo įvykdyti šio nusikaltimo“, – šeštadienį vakare naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Aimani Dadajeva.

REKLAMA

 

Du čečėnų kilmės vyrai, Zauras Dadajevas ir Anzoras Gubaševas, buvo oficialiai apkaltinti „Boriso Nemcovo nužudymu, o kiti trys vis dar yra įtariamieji“, naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Maskvos centre esančio teismo atstovė Ana Fadejeva. 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų