REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaidos laisvės padėtis Kryme blogėja, prieš metus Rusijai aneksavus šį Juodosios jūros pusiasalį, lig šiol klesti „didelį nerimą keliančios“ ir kai kada smurtinės represijos prieš nepriklausomus balsus, pranešė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO).

REKLAMA
REKLAMA

„Tebesitęsiantis laisvosios žiniasklaidos ardymas Kryme ir susidorojimas su nepriklausomais bei kritikuojančiais balsais kelia didelį nerimą ir susirūpinimą“, – sakė ESBO žiniasklaidos laisvės atstovė Dunja Mijatovič.

REKLAMA

„Tiesa tampa pirmąja auka krizės laikais, ir tai neabejotinai taikytina Krymui. Raginu visus atsakinguosius sustabdyti žiniasklaidos cenzūrą ir užtikrinti žurnalistų saugumą“, – sakoma D.Mijatovič pranešime.

D.Mijatovič, kuri lankėsi Kryme praėjusių metų kovą, sakė, kad per pastaruosius metus, kai Rusija aneksavo šią Ukrainos teritoriją, joje buvo užblokuoti visi Ukrainos televizijos kanalai, kuriuos pakeitė Rusijos televizijos transliacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai 13 nepriklausomų žiniasklaidos kanalų, laisvai samdomų žurnalistų ir tinklaraštininkų sulaukė „grasinimų, puldinėjimų, buvo fiziškai užpulti, neįleidžiami, tardomi ir grobiami“, o jų įranga – konfiskuojama arba sugadinama, pažymėjo D.Mijatovič.

Šešių žiniasklaidos kanalų ir nevyriausybinių žiniasklaidos organizacijų biuruose buvo atliktos kratos, o kai kuriais atvejais buvo konfiskuota ir jų įranga. Krymo totorių žiniasklaidos priemonėms taikoma „didelio masto cenzūra“, o jų darbuotojai tampa teisėsaugos reidų taikiniu ir yra suiminėjami, pridūrė ESBO atstovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų