REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsų pirkimo istorija Trakuose: kaip susijęs Liberalų sąjūdis?

Žinių radijas

 

Šešiems Vilniaus mero Artūro Zuoko bendrapartiečiams sulaukus įtarimų dėl galimo balso pirkimų į Trakų rajono savivaldybės tarybą, o prieš tai žiniasklaidoje balsų pirkimo fone skambėjus ir Liberalų sąjūdžio partijos vardui, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Jonas Udris „Žinų radijui“ sakė, kad pagal turimus duomenis, Liberalų sąjūdžio atstovai jokio balsų pirkimų neorganizavo.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiai dienai nėra duomenų, kad Liberalų sąjūdžio kandidatai ar Liberalų sąjūdžio partija organizavo balsų pirkimą. Vienintelė faktinė informacija, susijusi su Liberalų sąjūdžiu yra ta, kad tie biuleteniai, kurie atkeliavo iš Trakų rajono savivaldybės iš išankstinio balsavimo su pažeistais vokais, dauguma jų buvo už Liberalų sąjūdžio kandidatą į merus ir už Liberalų sąjūdį“, - laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė J. Udris.

REKLAMA

 

Jis pabrėžė, kad turima medžiaga, kuri buvo pateikta rinkimų komisijai, yra pakankamai rimta ir suteikia pakankamai pagrindo manyti, kad kai kurie Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatai į Trakų rajono savivaldybės tarybą organizavo balsų pirkimą Trakų rajono savivaldybėje ir kad čia rezultatai turi būti anuliuoti.

 

„Rinkėjai buvo vežiojami, tam tikrai buvo rengtasi. Prokurorams pakanka tos medžiagos pradėti ikiteisminiams tyrimams, jie vyksta pilna jėga. Iš visos pateiktos medžiagos matyti, kad rinkimai tikrai nevyko skaidriai ir sąžiningai, kaip to reikalauja įstatymas ir Konstitucija ir dėl to, mano įsitikinimu, šiai dienai yra pakankamai medžiagos naikinti rinkimų rezultatus Trakų rinkimų apygardoje“, - teigė J. Udris.

REKLAMA
REKLAMA

 

Anot jo, balsų pirkimą įrodančių veiksmų yra įvairių, pavyzdžiui, pokalbių, kuriuose tariamasi dėl rinkėjų vežimo, aptariami rezultatai ir eiga. „Galų gale tos aplinkybės, kurios buvo nustatytos rinkimų sekmadienį, kuomet į rinkimų apylinkes patekus tiems vokams su balsais iš išankstinio balsavimo, matėsi, kad tų vokų plombos yra pažeistos“, - sakė J. Udris.

 

Į teisėsaugos akiratį pateko į Trakų rajono savivaldybės tarybą jau išrinkti Inesa Kurpiuvienė ir Andrejus Prokofjevas bei į kandidatų sąrašą įrašyti Artūras Lebedis, Zofija Abeciūnienė, Michailas Černiavskis ir Vidmantas Gaidukas.

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų