REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos premjeras Alexis Tsipras pareikalavo kuo skubiau susitikti su Europos Komisijos pirmininku Jean-Claude Juncker po to, kai Atėnai nesulaukė Europos Centrinio banko paramos, kad užlopytų lėšų stygių.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimas numatytas kitą savaitę, nors Graikijos vyriausybės vadovas pageidavo jau penktadienį. Atėnai ramina – sunkumų nekils.

REKLAMA

Pirma susitarimai su eurozonos partneriais dėl paskolų sąlygų, po to – pinigai, Europos Centrinis bankas liko nepalenkiamas. Nuo jo priklausė Graikijos bankų finansai, nuo šiol jie turi verstis patys. Jokio pavojaus, ramina Atėnai. Vyriausybė sumokėjo pirmą TVF paskolos išmoką – 310 milijonų eurų. Bet per artimiausias savaites reikės dar 1,5 mlrd. eurų atsiskaityti su TVF. Vyriausybė žada sumokėti, bet klausimų daug – ES ir TVF paskutinės paskolų išmokos užšaldytos, kol nebus sutarta su euro zonos partnerėmis dėl galutinių reformų plano. Graikijos centrinio banko vadovas ramina: jokio pavojaus – nei bankams, nei indėliams.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų bankų kapitalas pakankamas, likvidumas užtikrintas, jokio pavojus indėliams, apskritai, jokio pavojaus“, – tikina Graikijos centrinio banko vadovas Jannis Sturnaras.

Graikijos finansų ministras sujudo – jis jau pirmadienį žada pateikti konkrečių siūlymų euro zonos partneriams, kad išeitų iš aklavietės, vyriausybė dirbs savaitgalį be pertraukos. Kaip pranešama, Graikijos poreikiai kas mėnesį – 4,5 mlrd. eurų, iš jų 1,5 mlrd. pensijoms ir algoms mokėti.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų