REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Microsoft“ jau kuris laikas demonstruoja nemažą susidomėjimą „Android“ platforma. Jei anksčiau buvo paskelbta apie investicijas į „CyanogenMod“ kūrėjus, tai dabar žengtas dar svarbesnis žingsnis.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje MWC 2015 iš pradžių garsiai pranešta apie strateginę „Microsoft“ ir „Samsung“ partnerystę. Tai reiškia, kad korėjiečių flagmanai „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ turės jau gamykloje įdiegtą „Microsoft“ programinę įrangą – „Skype“, „OneNote“ ir „OneDrive“ (su ja vartotojai galės naudotis 115 GB talpos „debesų“ talpykla dvejus metus).

REKLAMA

Dar vienas „Microsoft“ partneris – tai japonų kompanija „Sony“. Pastaroji pristatė planšetinį kompiuterį „Xperia Z4 Tablet“, kuris turės gamykliškai įdiegtą biuro programų paketą „Office for Android“, kuriame vartotojai ras „Word“, „Excel“ ir „PowerPoint“.

Tiek „Sony“, tiek ir „Samsung“ bendradarbiavimo su „Microsoft“ motyvai, ekspertų teigimu, galėjo būti skirtingi. Jei „Sony“ sprendimas pozicionuojamas ne tik kaip pramogų, bet ir darbo įrankis (tam reikalui skirta prijungiama klaviatūra), tai „Samsung“ tokiam žingsniui galėjo ryžtis po ilgo bylinėjimosi su „Microsoft“ dėl jos patentų naudojimo „Android“ įrenginiuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų