REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė surengė antrąją treniruočių stovyklą besiruošiant svarbiausioms šių metų kovoms. Europos čempionato "Grand Prix" divizione ir olimpiniame atrankos turnyre ambicingus tikslus puoselėjantys lietuviai atsakingai žiūri į visą pasirengimą. Antrojoje stovykloje, kaip ir pirmojoje, dalyvavo visi rinktinės kandidatai.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas perspektyviausių mūsų šalies regbininkų jonaviškis Ginas Medvedevas jau spėjo ne tik atstovauti Lietuvos rinktinei, bet ir žaisti tokiose pripažintose regbio valstybėse kaip Pietų Afrikos Respublika (PAR) ir Anglija. 21-erių metų žaidėjas teigė, kad visi rinktinės vyrai sportuoja su dideliu užsivedimu.

REKLAMA

"Stovykla praėjo gerai. Visi sunkiai dirbome. Pirmoji stovykla buvo kiek lengvesnė, o antroje buvome kiek apsunkę, nes pas keletą žaidėjų buvo nedidelių traumų. Įspūdžiai po stovyklos tikrai geri, visi vaikinai sportuoja degančiomis akimis. Galėtų stovyklų būti dar daugiau", - pasakojo G. Medvedevas.

Pasak G. Medvedevo, antroje stovykloje daugiau dėmesio buvo skiriama pačiam žaidimui, taktikos tobulinimui. Tuo tarpu pirmoje buvo daugiau atliekama greičio ir ištvermės testų bei aptariami atakos ir gynybos niuansai.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metais PAR žaidęs G. Medvedevas pripažino, kad Afrikoje jam teko daugiausiai žaisti didįjį regbį-15, bet įgauta patirtis ir kai kurių elementų patobulinimas suteikia naudos ir žaidžiant gerokai aktyvesnį regbį-7.

"Skiriasi treniruočių pobūdis. Regbio-15 žaidimas yra lėtesnis ir reikalaujantis ne tiek daug jėgų, nors jų reikia ir ten, ir ten. Regbio-7 žaidimas yra greitesnis ir reikalaujantis daugiau ištvermės. PAR patobulinau savo fizinę jėgą, o dabar galiu su rinktine orientuotis į ištvermę ir greitą mąstymą", - aiškino regbininkas. Lietuvos regbio-7 rinktinė nepuoselėja didelių vilčių jau kitąmet debiutuoti olimpinėse žaidynėse, bet kol tokia viltis rusena, žaidėjai pasiryžę atiduoti visas jėgas.

"Žinoma, olimpinė viltis suteikia motyvacijos. Šito mes ir siekiame. Labai norime parodyti, ką mokame. Norime parodyti, kad nors mūsų valstybė maža, bet mes esame pajėgūs kautis su tokiomis regbio šalimis kaip Anglija ar Naujoji Zelandija", - pridūrė G. Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų